Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

NOVUS ORDO SECLORUM 2

Photobucket

Pojmovi Novi svjetski poredak i globalizacija novijeg su datuma. Teško ih je precizno definirati, a još teže u potpunosti razumjeti. Početkom 80-tih pa sve do danas, kroz ove se termine pokušavaju objasniti i razumjeti uglavnom globalna gospodarska i politička kretanja koja prožimaju društvo (planetu) u cjelosti. Paralelno s gospodarskim i političkim procesima, odvijaju se u globalnim gibanjima i promjene kulturne, ekološke i medijske naravi. Glavni akteri i nametatelji novog svjetskog poretka su Sjedinjene američke države, Europska unija, Japan, Kanada, Ujedinjeni narodi, NATO, Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond.
Pokretački stroj ovih organizacija, baziran na precizno sagrađenoj i razrađenoj piramidi moći, nalazi se u spletu tajnih i polutajnih organizacija među kojima dominiraju masoni (Freemasons - Slobodni zidari), a unutar njih Illuminati (prosvjetljeni) - masoni najvišeg stupnja.

Photobucket

Masoni su više diskretna nego tajna organizacija (bratstvo) koja je nastala u 17. stoljeću u Ujedinjenom kraljevstvu (Velikoj Britaniji), dok su se Iluminati pod krinkom slobodnog zidarstva suprotstavljali katoličkoj dogmi i crkvi (naglašeno), ali i crkvi uopće. Najutjecajniji masonski red "prosvjetljenih" osnovao je njemački židov Adam Weishaupt daleke 1776. Godine u Bavarskoj. Iluminati su koristili (koriste) globalnu masonsku mrežu da bi proširili utjecaj i realizirali svoj plan o uspostavi novog svjetskog poretka. Oni su ustvari tajno političko društvo koje djeluje u okviru masonerije kujući u sjeni svjetski prevrat.
Smatra se da je Bilderberg grupa - produžena ruka masona i iluminata, ta koja vuće glavne konce na globalnoj političkoj i gospodarskoj sceni. Grupa je nastala 1954. godine u nizozemskom gradu Osterbeek, u hotelu Bilderberg, a osnivač (jedan od najbitnijih) i prvi predsjednik joj je nizozemski princ Bernard (Princ Bernhard od Lippe-Biesterfeld). Bilderberg grupa je jedna od najmoćnijih političkih, medijskih i poslovnih udruga, a sastaje se jednom godišnje na raznim svjetskim lokacijama i raspravlja o budućnosti planeta. Bilderberg Grupa ima vijeće od oko 40 stalnih članova koji čine uži krug donositelja odluka. Njihova uloga je da prenesu ideje i planove osobama koje pozivaju na godišnjoj bazi. Pozvani (osamdesetak osoba) se mijenjaju svake godine, baš kao i lokacija sastanaka. Cilj grupe je napraviti od Ujedinjenih naroda "Novu svjetsku (nad)vladu" u kojoj bi nacionalne države bile samo puki zemljopisni pojam. Europska unija je njihova tvorevina a nakon toga slijedi uskrsnuće - "Američke unije" i "Azijsko-pacifičke unije". Suluda ideja o porobljavanju svijeta je, nažalost, naša realnost.
Pod parolom demokracije i liberalizma kreira se totalno ropstvo u neokolonijalnom poretku s judeomasonskom političkom diktaturom, nezapamćenom u povijesti čovječanstva. Zabrinjavajuće je to što mnogi ne razumiju ove složene procese, dok tzv. intelektualna elita kukavički saginje glavu pred ideologijom svjetske supremacije. Govor novca i moć oružja polako pretvara ovaj naš planet Zemlju u tamnu stranu Mjeseca.
Zbog svojih zaplotnjačkih i destruktivnih aktivnosti tijekom Francuske revolucije, tajno bratstvo slobodnih zidara (masona) našlo se na udaru crkve i šire javnosti. Dio članstva napušta Europu tražeći spas i sigurnost na američkom kontinentu, gdje gotovo preko noći postaju utjecajni dio američke političke elite.
Američki državnik Benjamin Franklin, jedan od najznačajnijih Amerikanaca uopće, postaje mason daleke 1731. godine, dok prvi američki predsjednik George Washington prihvaća masonsku inicijaciju 1752. Benjamin Franklin, mason visokog stupnja, imao je vrlo ambivalentne stavove glede (moguće pogubnog) židovskog utjecaja na budućnost Amerike, a i danas zbog jakog židovskog utjecaja u gotovo svim sferama američkog javnog života, mnogi u Sjedinjenim američkim državama vide kristalizaciju judeomasonskog duha.

Photobucket

George Washington nije skrivao svoju pripadnost masonima i zahvaljujući njemu raspolažemo mnoštvom pisane povijesne građe koja dokazuje da je judeomasonstvo uzidano u temelje Sjedinjenih američkih država. George Washington je 18. rujna 1793. godine, na svečanosti polaganja kamena temeljca glavnoga grada, obučen u masonsku ritualnu odjeću, u svom govoru rekao:
"... Ma koliko to moglo zvučati hvalisavo ljudskim umovima, te uistinu časno, kao što i jeste - primiti od naših sugrađana svjedočanstvo i potvrdu, da se radi na dobrobit javnosti; ipak nije manje zadovoljstvo znati, da su prave vrline srca u našem društvu visoko poštovane, a njihova liberalna načela zasnovana na nepovredivim zakonima istine i pravde. Da bi se još povećalo socijalno zadovoljstvo i sreća društva općenito, vrijedne su dobronamjerne zamisli masonske institucije; pa bi smo svi morali najtoplije željeti, da time bude vođen svaki član bratstva, kao i ovim objavljenim izdanjima, u kojima se otkrivaju načela koja su neprekidno aktualna, i kojima bi se trebalo uvjeriti čovječanstvo, da je veliki i glavni zadatak masonerije - baviti se ostvarenjem sreće cijele ljudske rase."
Važno je napomenuti da su uz Georgea Washinton-a, američki predsjednici - masoni bili i: James Monroe (1817-1825) , Andrew Johnson (1865–1869), James Knox Polk (1845-1849) , James Abram Garfield (1881 - 200 dana), William McKinley, Jr. (1897-1901), Theodore "Teddy" Roosevelt (1901-1909), William Howard Taft (1909-1913), Warren Gamaliel Harding (1921-1923). , Franklin Delano Roosevelt (1933-1945), Harry S. Truman (1945-1953) i Gerald Rudolph Ford (1974-1977). Mnogi tiskani i elektronički mediji špekuliraju da su i Ronald Reagan (1981-1989), George Herbert Walker Bush (1989-1993), George Walker Bush (2001-2009) i aktualni predsjednik Barack Hussein Obama, članovi masonskog bratstva.
Na temelju vlastitih istraživanja i prikupljene dokumentacije, svrstavam se među one koji vjeruju da iza atentana na predsjednika Johna F. Kennedy-a (1961-1963) stoji Bratstvo slobodnih zidara. U svom govoru, pred sam atentat, predsjednik Kennedy je upozorio na opasnost i djelovanje tajnih društava, te nazočnost cenzure u medijima (TV, radio, tiskovine). U svom govoru, kojeg osobno volim zvati "govorom koji je ubio predsjednika" JFK je rekao: "... Sama riječ "tajnovitost" zvuči odvratno u slobodnom i otvorenom društvu i nama kao narodu je urođeno (nasljeđeno) da se suprotstavimo tajnim društvima, tajnim zakletvama i tajnim postupcima." Predsjednik se u svom govoru osvrnuo i na organizaciju i sustav tajnih društava (i službi) rekavši: "... To je sustav koji financira i pokreće ogromni ljudski i materijalni potencijal za izgradnju čvrsto povezanog i vrlo efikasnog stroja koji kombinira vojne, diplomatske, umne, gospodarske, znanstvene i političke operacije."
John Fitzgerald ("Jack") Kennedy je ubijen 1963. godine u Dallas(u).
Kakav je danas život u Sjedinjenim državama najbolje opisuje Oleg Platonov u predgovoru svoje knjige "Zašto će propasti Amerika":

"... Sustav amerikanizma, to jest parazitskog postojanja na račun tuđih resursa, sustav nasilja, obmane, eksploatacije i pljačke drugih država, mora biti savladan zajedničkim naporima čovječanstva. U protivnom čovječanstvo neće opstati. Amerika nije ni država ni nacija. To je jednostavno veliki teritorij na kojem žive useljenici iz raznih zemalja. Ovdje je suštinski to što je Amerika lišena osnovnog temelja stabilne državnosti - nacionalne jezgre, tj. državotvornog naroda. To što se naziva američkim narodom, nije kvalitativno organsko niti samosvojno određenje, nego umjetni konglomerat osoba tuđih jedni drugima, koje su povezane zajedničkom strašću za potrošnjom i zaradom i instiktivnim strahom odgovornosti za zajednički zločin protiv čovječanstva."
Milijarde ljudi na zemlji živi u zabludi. Iza naših pogleda političari ostvaruju svoj globalni plan. Svjetinom se manipulira do stupnja kolektivne hipnotiziranosti. Sredstva javnog priopćavanja su pod cenzurom a informacije se selektiraju prema definiranim ciljevima političke i gospodarske elite.

Krunoslav Grubešić

Post je objavljen 13.06.2011. u 09:54 sati.