Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrscvorovic

Marketing

T-Mobile usluge plaćenih poruka - legalna krađa?

Prvi i osnovni savjet ovog gnjevnog potrošaća je:
NIKAD NE POTPISUJTE PRETPLATU, A POGOTOVO NE KOD T-MOBILE-a.

Tvrtka NTH media mi je na moj mobitel 098 poslala brdo poruka sadržaja "simsawin..." a svaka košta 10 kuna.

Kakva je to vrsta usluge kad čovjek dugo nije niti svjestan da je plaća, niti zna da mu se to naplaćuje, a oni će to sigurno naplatiti i to rade zakonski?

Ja sam uvjerena da nigdje nisam pristala da mi šalju ništa slično. Ako i jesam poslala na neku glupost nekakvu povratnu poruku (a teško da jesam ali kako dokazat kad su oni ti koji to dokazuju) nitko mi nije ničim naznačio ni prije ni poslije da će ta poruka koštati 10 kuna.

Nakon niza slanja molbi, žalbi i opomena a to traje još od januara, nitko mi nije poslao nikakav dokaz o mom pristanku na te bezvezarije. A ovi iz ovršne tvrtke (pred ovrhom sam) vele da račun T-Mobile-a je dovoljan dokaz za ovršni postupak, bez obzira što se sam ja poslala dopis za posredovanje oko tog spora svim strankama i Hrvatskog agenciji za poštu i elektroničke komunikacije i šta tu ništa još nije riješeno.

Jedino su mi nakon svih tih žalbi i papirologije smanjili račune jer su kao ipak zaračunali puno više poruka nego sam ih dobila, al su mi poslali i ovršni zahtjev koji jednostavno moram uplatit.

U međuvremenu sam platila i još nekoliko računa za mjesece kad uopće nisam više imala ni odlazne ni dolazne pozive a sve jer sam na pretplati. Na to sam pristala kad sam potpisala pretplatu.


Ne uzimajte pretplate i pazite kakve poruke dobivate.
Čim dobijete sumnjivu poruku odmah zovite službu za korisnike da Vam kažu ime tvrtke koja to šalje i odmah papirno pošaljite zahtjeve na sve te firme za skidanje tih usluga te time odbacite svaku mogućnost da Vas bar ubuduće terete za te usluge. Jer će se tu skupiti jako puno novca.


Post je objavljen 13.06.2009. u 09:55 sati.