Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Prijateljstva...

Još prije par mjeseci dogodila se slijedeća situacija: jedna od prijateljica u našem društvu se nešto durila na ovu drugu. Naravno, kako smo ozbiljni ljudi, tako je i ova druga tražila objašnjenje. Ukratko, ispalo je da se ova prva duri na način - Ona ili ja. Ta Ona je Rudarka.

Nekako, ispad mi je izgledao kao pubertetsko prepucavanje prijateljica. Naravno, ova druga joj je lijepo objasnila da ona ne bira, da je dobra i sa mnom i s njom, te da se ova prva ohladi...

Da se još malo vratimo unazad - da, mi se nalazimo (još uvijek) u prostoru (stanu) koji su nam ustupili prijatelji (ova Prva iz gornje priče, doduše mi smo zapravo u kući njezinih roditelja, pa je tu bila odluka dede i bake, a ne samo dotične), i da, posudili su nam i nešto novaca jer smo morali unaprijed platiti crijep, i da prespavali smo kod njih prva dva dana, i da žena je pomogla na određeni način u prvim (najtežim) trenucima.

Doduše, neke druge prijateljice su više veša oprale, više stvari oribale, više hrane skuhale, više stvari posudile/poklonile...

Ja jesam lajava osoba, tu nema zbora. No, oni koji me dobro poznaju znaju točno u kojem trenutku me mogu ušutkati ili nadjačati. Ja jesam osoba koja možda za neke previše pametuje (šta mogu kad sam puno toga pročitala, puno vidjela uživo, proživjela, a puno toga i zapamtila) - no takva sam, kakva sam. Jebiga. Kao u onom vicu - "Da čito, hodo..." (ovo Ja je namjerno više puta napisano), ali pravi prijatelji odslušaju moj savjet, pa učine po svome. Da li su bili u pravu oni ili ja, to pokaže vrijeme...

No, kad dotična osoba NE dođe Guzdi na proslavu rođendna, pa mu slijedeći dan nasamo objašnjava kako sam ja ovakva i onakva, sebična, samosvoja, naporna i who know what, kako je ona dala (maltene) svoju krv, a ja nezahvalnica nisam bila nigdje, dok ona rinta u mojoj (izgorenoj) kući (nije prstom mrdla, ako ćemo baš u dlaku o svemu), te usput kupuje silne (nove) cipele...

E jebemu i faking cipele.

I da, spomenula je i spavanje u njihovom krevetu (jer eto, njihovo je dijete spavalo u dnevnom boravku - ne znam koji qu je mala došla iz zg, a ako je i došla što nije spavala kod bake i dete jer svi znamo da se kutna u dnevnom ne otvara, pa nismo mi tamo mogli spavati). Možda je spomenula i gaće koje mi je posudila u tih prvih dva dana.

Stvarno si ne mogu objasniti reakciju odrasle dobrosituirane, udane osobe, sretne majke i supruge, koja ti s jedne strane ponudi, ti uzmeš (jer eto - od svih ponuda činilo nam se najugodnija da je od njih i kod njih i u njihovom društvu), a poslije ti broji svaki zalogaj.

A još je usput napizdila i Guzdu da mi pametuje - naravno o mojem ponašanju, a ne tuđem...

Čak ne poričem da dio toga nije istinit, stvarno su određene stvari real true, no bitno je gledanje na stvari, a ne izvučenje iz konteksta.

Ako nakon pet telefonskih poziva i tri do četiri direktne zamolbe zavičem da se ugasi svijetlo - odnese smeće - pospremi smrdljivi veš u predviđeni ormarić - onda sam ja vječno nezadovoljna i ljutita ili su djeca / muškarac grozni, aljkavi i lijeni?

Ja se zapitam - a to sam i Guzdi rekla (nakon što već 20-ak sati plaćem, pa mi je dojadilo, te sam pokušala sabrati misli i utihnuti suze) da li on stvarno nju smatra tako velikom dobronamjernom prijateljicom (o da - navodno je i ona tulila...) ili osobom koja želi da se nakon svih teških trenutaka u našem životu, a požar je tu jedna od manjih - želi da ja nogom dunem Guzdu u dupe i tražim razvod ili... ???

Među odraslim ljudima prijateljstva, što podrazumijeva druženja, izlete ili dočeke Nove, idu na način da si s nekim super, ako ti u svemu odgovara, ako ti malo manje odgovara, onda se mrvicu distanciraš, popiješ tu i tamo kavu - i to je to. Kakva faking dramatiziranja, suze i razgovori s ovim ili onim. Pa nismo pubertetlije.

Kako to lijepo veli moj direktor - ovdje netko razgovara (radi) s figom u džepu.

I da - nitko se ne pita da li meni trebaju fizički (ja i dalje moram na posao) ili psihički (ako završim na psihijatriji više para ćemo izgubiti) faking nove cipele. Komada dva. (za treće još ne zna nitko)




Post je objavljen 11.06.2011. u 20:56 sati.