Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

MINISTAR ČORDAŠ U POSJETI OPŠTINI NOVO GORAŽDE



NOVO GORAŽDE 07.06.2011. godine. Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, Davor Čordaš i savjetnik Predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, posjetili su danas općinu Novo Goražde, gdje su sa načelnikom Daliborom Neškovićem razgovarali o aktuelnim pitanjima na području ove općine.
Razgovarano je o izgradnji 36 stambenih jedinica za najugroženije obitelji, koje su u posljednjim poplavama ostale bez krova nad glavom. Izgradnja ovog objekta je počela, a prema riječima ministra Čordaša, vlada Republike Srpske ovim realizira svoj Zaključak kojim se obvezala da će u ovoj godini trajno stambeno zbrinuti najugroženije obitelji. Vrijednost investicije je 1.920.000 KM, najveći dio sredstava je osiguran, a završetak radova planiran je do kraja godine.
Načelnik Novog Goražda naglasio je da je za pomoć u sanaciji posljedica od katastrofalnih poplava, posebno zahvalan predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, predsjedniku Vlade RS Aleksandru Džombiću, ministrima Davoru Čordašu i Petru Đokiću.
Ministar Čordaš i načelnik Nešković, potpisali su danas i Ugovor o rekonstrukciji lokalnog puta u povratničkom naselju Podkozara, čija je ukupna vrijednost 60.000 KM. Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, za ovaj projekat je osiguralo 50.000 KM, a preostala sredstva općina Novo Goražde. Na današnjem sastanku najavljene su i aktivnosti na rekonstrukciji i obnovi 21 kuće za bošnjačke povratnike.
Ministar Čordaš je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u posljednjih 10 godina uložila 216 miliona maraka za povratak u Republiku Srpsku, ali da je i pored toga ostalo još mnogo da se uradi. Samo u Novom Goraždu, trenutno ima 387 zahtjeva za rekonstrukciju u ratu devastiranih kuća.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS


Post je objavljen 07.06.2011. u 18:01 sati.