Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Ministar Davor Čordaš u Istočnom Sarajevu – 21 porodica iz vojarne „Čiča“ uselila u nove stanove

Novo Sarajevo 06.06.2011.g. Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, Davor Čordaš posjetio je danas općinu Istočno Novo Sarajevo, gdje je dodijelio ključeve novoizgrađenih stanova, za 21 raseljenu i socijalno ugroženu obitelj. Četrdeset četiri osobe iz ovih obitelji u kojima je i jedanaestoro djece, do sada su boravile u objektu vojarne „Slaviša Vajner Čiča“ u Istočnom Novom Sarajevu.
Ministar Čordaš je istaknuo da će do kraja godine biti stambeno zbrinuto oko 150 obitelji, dok će se rješenje za preostale korisnike kolektivnih centara osigurati kreditnim sredstvima, koja bi uskoro trebala biti operativna. Tijkom mandata, svi kolektivni centri u Republici Srpskoj trebali bi biti zatvoreni.
„Vlada RS-a i resorno ministarstvo posebno se mora uhvatiti u koštac sa rješavanjem pitanja alternativnog smještaja, za što smo do sada izdvajali znatna sredstva, a nismo trajno riješili problem“, rekao je ministar Čordaš.
Ministar je istaknuo i problem desetak srpskih povratničkih obitelji u Federaciji BiH, koje se ne mogu useliti u svoje obnovljene kuće u Sarajevu, jer još nemaju struju i vodu, te apelirao na vlasti Federacije da omoguće infrastrukturne priključke za ove obitelji. Time bi bio smanjen broj korisnika alternativnog smještaja u Istočnom Novom Sarajevu, a obiteljima omogućen dostojanstven povratak u vlastite domove.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS


Post je objavljen 07.06.2011. u 18:01 sati.