Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

„Od ovog susreta vjera će mi biti jača“

Fra Bonaventura Duda i Čedo Antolić osvrnuli su se na Papin posjet HNK-u

Papa Benedikt XVI. se 4. lipnja u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu sastao i s predstavnicima vjerskih zajednica, od kojih su neki imali mogućnost da se s njime i osobno sastanu, te kratko porazgovaraju.

Među njima je bio bibličar i teolog, fra Bonaventura Duda, koji je prije početka programa u HNK-u za Hrvatski katolički radio izjavio da je „vrlo sretan što je Papa danas u Zagrebu“ i da će mu zbog susreta „vjera biti jača“.

Svoj dojam o susretu u Hrvatskom narodnom kazalištu je sa HKR-om podijelio i Čedo Antolić, pjevač i skladatelj duhovne glazbe koji svoj poziv na susret u HNK vrednuje kao „nagradu za životno djelo ispunjenu toplinom oko srca i srećom, jer će sa svojim zborom sutradan nastupati na Hipodromu.“

Sveti Otac se, osim s fra Dudom, osobno susreo i sa drugim osobama iz vjerskoga života i to s predstavnicima manjinskih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, poput Njegovog visokopreosveštenstva gospodina Jovana Pavlovića - mitropolita Zagrebačko-ljubljanskog i cijele Italije, Lucijana Moše Prelevića - glavnoga rabina Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj, te muftije Ševka ef. Omerbašića - predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Autor: D.M.

Post je objavljen 07.06.2011. u 15:52 sati.