Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damarisrca

Marketing

Živjeti svaki trenutak

Članovi jedne porodice riješili su da odu na tri dana u Švicarsku. Mjesecima su planirali ovaj izlet. Kad je konačno došao taj dan, izgubili su dio vremena organizirajući putovanje. Kada su stigli u Švicarsku, umjesto da uživaju u čudesnim predjelima, umjesto da udišu planinski zrak, bacili su se na škljocanje fotoaparatima, kako bi imali slike koje će pokazati prijateljima. Fotosi mjesta na kojima u suštini nisu ni bili. Tjelesno su bili, ali u svom duhu nisu bili prisutni, bili su na drugom mjestu. Nestvarni izleti, nestvarni životi!

Što to znači?

To prije svega znači shvatiti nešto čega vrlo malo ljudi shvata - da su i prošlost i budućnost potpuno nestvarni, i da je život u prošlosti ili budućnosti ravan smrti, da nema nikakve veze sa stvarnim živim životom.

Prošlost sadrži čudesne stvari, od prošlosti možemo mnogo toga da naučimo, ali - ONA NIJE STVARNA!

Moramo planirati budućnost. Međutim, ni budućnost nije stvarna, ona je samo misao u našoj glavi. U onoj mjeri u kojoj živite u budućnosti ili u prošlosti, ne postojite SADA, ne postojite OVDJE.

Mi živimo u kulturi budućnosti. U kulturi sutrašnjice. Sutra ću biti sretan; sutra ću živjeti. Živjet ću kad upišem studij; živjet ću kad odslužim vojnu; živjet ću kad se oženim (udam) . Kad se jednom oženimo (udamo) i dobijemo djecu (ako i dobijemo), a onda govorimo: ŽIVJET ĆU KAD ODRASTU....
Kad oni odrastu, mi više i ne znamo šta znači živjeti.

UMRIJET ĆEMO A DA NISMO NI ŽIVJELI.

ZATO - ŽIVIMO SADA!

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 07.06.2011. u 12:45 sati.