Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nokticirijeka

Marketing

GELIRANI NOKTI - ŠTETNI ILI NE?

Pitanja koja se najčešće postavljaju o štetnosti geliranja su slijedeća:
1. je li sam gel štetan?
2. da li gel oštećuje prirodni nokat
?

Na prvo pitanje odgovor je negativan, dok na drugo može biti i pozitivan i negativan i varijacije između te dvije krajnosti.

1. Sastav gela za nokte je skoro pa identičan sastavu materijala kojim nam stomatolozi plombiraju zube. Na isti način se i suše, samo što ruku stavljamo u uv lampu, a zubari nam na zub prislone onu spravicu sa plavim svijetlom - e pa to je to!

Odgovor je jasan: ako ga možemo imati u ustima možemo i na noktima, bez štetnih posljedica!

2. Najbitnija stvar o kojoj treba voditi računa prilikom geliranja noktiju je upravo zdravlje. Ukoliko se nokat prerašpa i istanji, nokat boli, osjetljiv je na toplinu i hladnoću, čak na dodir i njegovo je zdravlje narušeno. JAKO je bitno da osoba koja pruža usluge njegovanja noktiju, upravo to i napravi - njeguje ih, a ne oštećuje. Storgo je zabranjeno nasilno i grubo rašpanje prirodnog nokta. Ako se nokat dobro obradi i redovito održavaju korekcije gela, problema neće biti! Isto tako, ako se gel pravilno ukloni, nokat neće biti ranjiv.

Dakle odgovor glasi: Ako se napravi profesionalno i pažljivo, prirodni nokat se neće oštetiti! Sve to zahtijeva određeno vrijeme i puno truda, stoga nemojte razmišljati da budete što prije gotovi sa tretmanom, već da tretman bude što kvalitetniji! Bolje da sjedite pola sata dulje kod dobre noktarice i budete zadovoljni preko mjesec dana, bez pojave nekakvih problema, nego završiti sa tretmanom što prije kod neprofesionalne noktarice koja će vam oštetiti nokte pa čekati mjesece da se nokti oporave, a da i ne spominjem odizanje gela, pucanje i sl.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


Post je objavljen 07.06.2011. u 11:42 sati.