Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Trinaesti put za redom raznolikost običaja u Petrinji




PETRINJA - Trinaestu godinu za redom organizirana je večer folklora u Petrinji. Odaziv na koncert bio je dobar, a da se nastup svidio mnogima svjedočio je glasni pljesak. Zamjenik gradonačelnika i voditelj Folklornog ansambla „Petrinjčica“ Milan Herceg je izrazio zadovoljstvo publikom. Gostujuća društva su došla čak iz Dalmacije, Prigorja, što svjedoči o nastavku suradnje i prijateljstva s kudovima diljem lijepe naše.

A evo i što se moglo vidjeti na nastupu: „Mogli su se vidjeti splitski plesovi od naših gostiju iz Solina, prigorski plesovi, Posavina, Banovina, raznolikost nošnji. Nije lijepo samo pokuplje, lijep je Split, lijepa je Posavina. Ti raznobojni glasovi, svatko na svoj način je donio dio svoje kulture, svog običaja. Tako je da je tih sat i pol vremena publika mogla stvarno uživati.“ „Petrinjčica“ će u srpnju održati petrinjske pjesme i tamburice u spomen Pepi Boriću, a tu je u istom mjesecu nastup na razvikanim Đakovačkim vezovima. Pred kraj godine uslijedit će Božićni koncert. Publika je bila dobro raspoložena i često pljeskala.

Đuro i Ankica Palaić su se dobro proveli na koncertu: "Bilo je super, svi su bili odlični, nema se što prigovoriti.", kaže suprug Đuro. "Sve najbolje, ples je bio lijep i vesel i svi su bili raspjevani i rasplesani.", dodaje Ankica.

Uz domaćina Folklorni ansambl „Petrinjčica“, nastupili su KUD-ovi „Hrastovička gora“, „Odra“, „Salona“ iz Solina, „Ćuntićanka“, zatim Kulturnoumjetnička udruga „Seljačka sloga iz Graberja“, te „Staro Brestje“ iz Sesveta.

Petrinjski radio

Post je objavljen 06.06.2011. u 07:49 sati.