Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Mladi doveli hrvatske svece i apostole u srce Zagreba Hrvatski sveci i apostoli na Zrinjevcu

Ozbiljni sveci i blaženici

Sveti Nikola Tavelić, Leopold Mandić, Marko Križevčanin te blaženi Ivan Mertz, Alojzije Stepinac, Marija Petković, raspoređeni po čitavom parku okupljenima su svjedočili o svojim životima. Kada bi se skupina mladih ili pojedinci približili nekom svecu ili blaženiku, oni bi počeli pričati svoju životnu priču: o svom odrastanju, Gospodinovu pozivu, o preprekama koje su im se našle na putu, o smrti i proglašenju blaženima i svetima. Nakon što su podijelili sličice sveci bi zašutjeli i vratili se u prvobitan položaj sve do slijedećeg posjeta.

Svaki svetac/blaženik na prvi pogled prepoznatljiv je po svojoj odjeći.
„Svetog Marka Križevčanina prepoznala sam po palmi. Prije nekoliko godina bila sam u Križevcima iako moram biti iskrena nisam puno znala o njemu“, rekla nam je Ana iz Zagreba.
Skupina djece iz okolice Splita u pratnji roditelja , pažljivo su slušali priču prvog hrvatskog sveca Nikole Tavelića, iako uopće nisu znali tko je on jako su se zaintrigiral
i.
„Nikad nisam čuo za ovog svetog Nikolu. Uvijek sam mislio da je sveti Nikola samo onaj koji donosi darove . Ovaj sveti Nikola je baš zanimljiv, zanimljivo mi je to kako je živio“, rekao je desetogodišnji Tomo iz okolice Splita.

Veseli apostoli

Isusovi učenici , njih 11 „jer kao što znate Juda je izdao Isusa“, bili su najveseliji na Zrinjevcu. Šećući se po čitavom parku apostoli su se slikali i grli s mladima pričajući svoje priče. U mini-predstavljanju apostoli su na šaljiv način prezentirali svoje živote. Svaki od njih na pomalo hvalisav način govorio je o svojim mukama – koje su naravno za svakoga od njih bile najgore, ali ne žale jer su služili Gospodinu.

„Ovi apostoli su mi najbolji. Baš su zabavni, al' stvarno! Super su mi“, prokomentirala je Marija iz Vinkovaca.
Nakon predstavljanja, apostoli su se pridružili plesu s mladima. I moramo priznati dobro su usvojili zahtjevne korake iako su i tada uspjeli nasmijati apsolutno sve pa čak i turiste koji su bez obzira na činjenicu da ih ne razumiju, uživali u njihovim ludim pokretima i gestikulacijama.

Post je objavljen 04.06.2011. u 21:16 sati.