Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Papa Benedikt XVI u Hrvatskoj

Photobucket
Foto : B.Mr.

"Zajedno u Kristu"

Papa Benedikt XVI. danas je u svom prvom apostolskom pohodu u Hrvatskoj (nekoliko puta posjetio Hrvatsku kao kardinal).

- S velikom radošću dolazim među vas kao hodočasnik u ime Isusa Krista. Srdačno pozdravljam ljubljenu hrvatsku zemlju i, kao nasljednik apostola Petra, velikim zagrljajem grlim sve njezine stanovnike.

Sveti Otac početak i kraj govora održao je na hrvatskom jeziku.

S geslom „Zajedno u Kristu“, draga braćo i sestre, dolazim s vama proslaviti 1. Nacionalni dan hrvatskih katoličkih obitelji. Neka ovaj važan događaj bude prigoda za ponovno isticanje vrijednosti obiteljskog života i općega dobra, učvršćivanje jedinstva, oživljavanje nade i zajedništvo s Bogom, koji je temelj bratskog suživota i društvene solidarnosti.

Pred današnjim izazovima za Crkvu i civilno društvo, zazivam na ovu zemlju i na sve njezine stanovnike, zagovor i pomoć blaženoga Alojzija Stepinca, Pastira kojega vaš narod voli i štuje.

Neka prati mlade naraštaje da žive u ljubavi koja je potaknula Gospodina Isusa Krista da svoj život daruje za sve ljude. Sveti Josip, brižni čuvar Otkupitelja i nebeski zaštitnik vašega naroda, zajedno s Djevicom Marijom, „Najvjernijom Odvjetnicom Hrvatske“, neka vam danas i uvijek isprose mir i spasenje. Hvala!

Svjetski mediji: Papa podržao ulazak Hrvatske u EU

"Dragi mladi Hrvati, grlim vas sve kao djecu! Nosim vas u srcu i ostavljam vam svoj blagoslov. Radujte se u Gospodinu uvijek! Njegova radost, radost istinske ljubavi, neka bude vaša snaga. Amen. Hvaljen Isus i Marija!", poručio je Papa.

Sveti Otac je nakon molitve blagoslovio zajednicu. Potom su mu predali dar, hrvatski narodni instrument - tamburicu.

Daltoni'


Post je objavljen 04.06.2011. u 21:01 sati.