Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Policijski stožeri na Hipodromu i na Trgu bana Jelačića

Prenosim sa večernjeg lista

Uoči dolaska Svetog Oca u Zagreb, tim policijskih operativaca zaduženih za sigurnosna pitanja cijelog događaja u petak je na terenu provjerio funkcionira li sve u policijskim stožerima na Trgu bana Jelačića i Hipodromu te oltare s kojih će papa predvoditi slavlje.

– Na Hipodromu se također nalazi stožer osiguranja u kojem će biti smješteni rukovoditelji po svim linijama koji su uključeni u osiguranje skupa – kazao je Ivan Arbutina, načelnik Odjela osiguranja PUZ-a.

Konkretno, dodao je, u posebnoj prostoriji na Hipodromu nalazit će se desetak operativaca te će se k njima slijevati sve informacije iz glavnog policijskog stožera u Matičinoj, ali i ostalih službi zaduženih za koordinaciju provođenja projekta papina dolaska.

– Pripreme traju sve do papina dolaska. Protueksplozijski je pregled završen, a i dalje se uvijek obavljaju pregledi svih vozila i osoba koje ulaze na Hipodrom – dodaje Arbutina.

Kako se na Hipodromu ne bi stvarala gužva, policija poziva građane da na vrijeme onamo dođu, sa sobom ponesu što manje stvari te ne zaborave da, bez obzira na prognozu, ne smiju nositi kišobrane.

Piše: Senka Knežević/VLM

Post je objavljen 04.06.2011. u 15:27 sati.