Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Mladi okupirali Zagrebački Velesajam

Na susret s papom Benediktom XVI. u Zagrebu pristiglo je u subotu, 4. lipnja, više od 10 tisuća mladih. Većina će njih biti smještena u paviljonima Zagrebačkog velesajma. Najviše je mladih iz Hrvatske, no ima ih i preko tisuću iz susjedne Bosne i Hercegovine, većinom Mostarske biskupije. Od hrvatskih gradova, nakon Zagreba, brojem mladih prednjače Đakovo i Split.

Među prvima su stigli mladi iz Subotice i Novog Sada. Njih sedamdesetak krenulo je autobusom oko jedan ujutro jer su mislili da će putem naići na blokadu. Put je ipak protekao mirno i u dobrom raspoloženju pa su stigli i prije vremena, oko pola 10, rekao nam je Ileš iz Novog Sada. Čim su stigli u svoj paviljon, odložili su stvari i vreće za spavanje te se odmah uputili na Zrinjevac te nakon toga na trg kako bi prisustvovali susretu kojem se već dugo raduju.

Posebno je vesela bila grupa od pedesetak mladih iz Drniša. Oni su krenuli oko 6 ujutro, a stigli oko 11. Često idu na susrete mladih i svi se međusobno poznaju pa su uvjereni da će i ovo bdijenje s Papom biti iskustvo za pamćenje. Smješteni u šestom paviljonu, koji je i najveći, te će u njemu prespavati oko 2 500 mladih. Ana iz Drniša rekla nam je da to nije problem jer ionako nitko neće spavati od uzbuđenja.

Oko 350 mladih došlo je autobusom iz Dubrovnika, od čeka dvjesto iz samog grada. Putovali su oko 12 sati, no u jutranjim su satima stali u Krašiću. Oni su posebno dobro pripremljeni jer su imali sedam zajedničkih susreta kako bi međusobno upoznali i što bolje pripremili za ovaj veliki događaj. Iako umorni od napornog puta, ni oni ne vjeruju da će se večeras uopće spavati, otkrio nam je Marin.

Iako iz različitih mjesta, svi su mladi složni u želji i nadi da će vrijeme ostati suho i stabilno te u mišljenju da će bdijenje i misa s Papom biti sve ono što očekuju pa i puno više od toga.

Autor: Ivana Bunjevac

Post je objavljen 04.06.2011. u 15:17 sati.