Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Raspjevani Slavonci i Bjelovarci stigli vlakom

Raspjevani Slavonci i Bjelovarci stigli vlakomRaspjevani Slavonci stigli otvorenih srca
Na zagrebački Glavni kolodvor jutros su oko 10 sati stigli prvi hodočasnici iz Slavonije. S velikim osmjehom na licu, ruksakom na ramenu, zastavicom u rukama, popraćeni pjesmom oko tristotinjak mladih Slavonaca stiglo je na susret s papom.

„Očekujem dobru zabavu, duhovnu hranu jer mi je to jako potrebno ovih dana. Malo ćemo se podružiti s papom pa makar bili umorni, sigurno ćemo se osjećati bolje“, izjavila je Josipa iz župe svete Ane u Slatini.

Mladi su Slavonci u pratnji svojih svećenika i redovnika za susret su se pripremali oko mjesec dana, nekoliko puta u tjednu. Osim duhovne obnove, na susretima su dobili upute kako se treba ponašati tijekom susreta, što mogu, a što ne smiju nositi.

„Imali smo duhovne vježbe, zajedno smo se molili, animirali smo jedni druge , pjevali duhovne pjesme kako bi se svi zajedno radovali u Kristu. Dolazimo na susret s papom, ali papa dolazi u ime našeg Gospodina. Bitni smo mi, bitan je papa, ali tu smo zbog Gospodina. Na susret idemo otvorenog srca pa šta bude , bude! “, kaže Marko iz župe Blažene Djevice Marije iz Vrbice.

Stigli su i Bjelovarci
Nešto kasnije oko 11 sati, s malim zakašnjenjem na kolodvor su stigli mladi iz Bjelovarsko-križevačke biskupije. Njih negdje oko 100tinjak nakon 2 sata vožnje uputilo se prema Velesajmu ostaviti stvari, a zatim će se u popodnevnim satima uputiti prema Trgu bana Jelačića.

„U vlaku smo animirali jedne, druge. Čak smo se upoznali s ljudima koji ne idu na susret. Pjevali smo, pričali, veselili se. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti. Ostajemo tu i sutra tako da mislim da nam prethodi duuuga noć. Možda ćemo i biti umorni, ali sigurno ćemo se u susretu s papom osjećati bolje.“, smatra Dorotea.

Na bdijenju s papom Bendiktom XVI očekuje se oko 1500 mladih hodočasnika iz Slavonije. Dio njih trebao bi tijekom dana stići vlakom, a dio autobusima.

Autor: Martina Andrijević

Post je objavljen 04.06.2011. u 15:15 sati.