Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

„Papi ćemo prirediti nezaboravan doček“

Vjernici župe bl. Alojzija Stepinca treći put dočekuju Papu
Predstavnici župe blaženog Alojzija Stepinca imat će čast dočekati i ispratiti papu Benedikta XVI. u Zračnoj luci Zagreb, na Plesu, prilikom njegova prvog pohoda Hrvatskoj. Sveti Otac je istaknuo da u Hrvatsku dolazi kako bi podržao katoličke obitelji u sklopu Prvog nacionalnog susreta hrvatskih obitelji. Upravo će iz tog razloga i program na Plesu započeti u takvu ozračju. Od preko 1 500 obitelji, koje su u kontinuiranoj povezanosti s radom župe blaženog Alojzija Stepinca, odabrana je sedmeročlana obitelj Kardum.

Prema riječima župnika Ružmana velika je čast i blagoslov za cijelu župu. Ponosni smo i sretni, a i u duši osjećamo radost što iz dubine srca možemo reći: „Dobro nam došli, Sveti Oče, u našu Domovinu, da blagoslovite nas, a osobito da blagoslovite naše obitelji!“
Župa pripada gradu Velika Gorica, a riječ je o prvoj hrvatskoj župi koja je započela sa štovanjem Alojzija Stepinca.
Ovo je treći put da župljani dočekuju Papu u Hrvatskoj. „Nakon svakog susreta sa Svetim Ocem, čovjek se osjeća duhovno obogaćen. Mogućnost da kao župnik na teritoriju vlastite župe mogu dočekati prvog čovjeka Katoličke crkve, zaista je jedinstveno iskustvo i dar. Svjestan sam da je to veliki Božji dar i privilegij te sam želio da i jedna obitelj bude nazočna prilikom dočeka Svetog Oca“, istaknuo je župnik Ružman.
Supružnici Ivan i Klaudija Kardum, ponosni roditelji petero djece, voditelji su obiteljske zajednice u župi, te su s velikom radošću prihvatili ulogu da u ime svih obitelji pozdrave Papu u Zračnoj luci Pleso. „Zahvalni smo Bogu jer to pripisujemo Njegovoj prividnosti. Cijela se obitelj veseli tom događaju. Naš sin Mihael, kojeg je krstio kardinal Bozanić, Papi će predati cvijeće“, istaknula je Klaudija Kardum. Tijekom pripreme molili su i preporučenu Molitvu za obitelj. „Iako djeca ne doživljavaju molitvu kao odrasli, za njih je to prilika da su svi zajedno na okupu kako bi slavili Boga“, nadodao je Ivan Kardum.
Uzbuđenje župnika, obitelji Kardum i mladih raste iz dana u dan, te su uvjereni da će svi zajedno Papi prirediti nezaboravan doček i odlazak iz Hrvatske te da će Papa osjetiti zajedništvo Hrvata u Kristu i poželjeti ponoviti pastoralni pohod Hrvatskoj.
Autor: P. M.

Post je objavljen 04.06.2011. u 10:42 sati.