Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Intervju sa studentom Davorom Trbušićem Očekujem "evangelizacijsku bombu" na Trgu

Već tri mjeseca tridesetak entuzijastičnih studenata priprema se za Papin dolazak pripremajući sadržaje i tekstove za službenu stranicu Papinog pohoda Hrvatskoj - www.papa.hr. Među njima je i Davor Trbušić, student 3. godine komunikologije i kroatologije na Hrvatskim studijima. Posljednjih tjedana, kada nije u redakciji, slobodno vrijeme provodi u župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji gdje zajedno s ostalim studentima-volonterima mladima pokušavaju približiti Crkvu kroz različite aktivnosti: besplatne instrukcije, karitativne radionice, sportske aktivnosti, škole molitve.
Dio si ekipe mladih koja uređuje službenu stranicu Papinog pohoda - www.papa.hr. Kako si se u to uključio i koja su tvoja zaduženja?

Prije svega, ponosan sam što sam dio takve ekipe. Sve je započelo projektom imenom "Komunikološka škola". Izvrsno zamišljen projekt koji svake godine pruža prigodu ponajboljim studentima komunikologije i novinarstva kako bi se stručno usavršili i formirali u buduće profesionalce komunikacije. Zahvaljujući tom projektu, dobio sam priliku da zajedno sa svojim kolegama surađujem na internetskoj stranici www.papa.hr. Moja svakodnevna zaduženja su ona novinarskog karaktera. Od pisanja vijesti, intervjuiranja, reportaže s terena, fotografiranja do promidžbenih aktivnosti vezane uz samu internetsku stranicu papa.hr.
S kojim ste se sve izazovima suočili u uređivanju takve stranice? Jesi li doživio neko posebno iskustvo u ovih par mjeseci?

Izazovi su postali svakodnevica kada se suočiš s poslom koji nosi veliku odgovornost. Oni su dio čovjekova životnog puta pa tako i svakoga posla kojega obavljaš. Bez izazova nema motivacije niti zadovoljstva, a kada nema toga postaješ ravnodušan i pasivan.

Posebno iskustvo doživio sam upravo ovaj tjedan kada sam intervjuirao jednog zagrebačkog kipara. On je u jednome razdoblju svoga života bio u izrazito teškome zdravstvenom stanju te je za vrijeme boravka u bolnici puno razmišljao o životu i molio Boga da mu pokaže novi put, da mu pokaže smisao. Došavši iz bolnice, prihvatio se posla s kojim do tada nikada nije imao doticaja, počeo je s kiparstvom. Siguran u veliku Božju providnost, započeo je s bistama duhovne tematike. Kao zahvalu, napravio je biste Isusa Krista, Majke Božje, pape Ivana Pavla II. te pape Benedikta XVI. Kao što je on doživio veliko iskustvo vjere, tako sam i ja postao svjedokom velikog talenta te velike Božje ljubavi i milosti. "Čovjek sniva, a Bog određuje", rekao mi je taj dan.
Kakva je atmosfera među ekipom sad dok brojimo zadnje sate do dolaska Pape?

Atmosfera je euforična. U redakciji je užurbano, nekima je postala drugi dom, a neki su se ovih dana preselili u press centar u "Westin". Moram pohvaliti kolegijalnost i susretljivost kolega, profesora i zaposlenika u Tajništvu odbora, koji su nam uvijek tu kad zatreba. Redakcija od tridesetak studenata uistinu radi skladno i predano da taj susret bude besprijekorno organizacijski odrađen.

No sada će se tek pokazati kako smo se pripremali ova tri mjeseca i jesmo li dorasli tom izazovu jer su ključna dva dana pred nama. Vjerujem da smo spremni i da smo napravili dobar posao. Jako sam optimističan i vjerujem u svoje kolege.
Što za tebe znači to aktivno sudjelovanje u pripremi Papinog pohoda?

Sudjelovanje u pripremi dolaska Svetoga Oca velika je čast i privilegij. Siguran sam da će sav taj napor uroditi plodom, velikim milostima i naposljetku novim prijateljstvima. Ne smijem zaboraviti i stečeno radno iskustvo koje je uistinu golemo i predstavlja dobar podstrek prema naprijed i stvara želju za još većim i širim obzorima.

Posjet Svetoga Oca Hrvatskoj za mene, kao i za svakog katolika, veliki je Božji dar. Posebno se radujem Papinu bdijenju s mladima za kojega sam siguran da će bit prava "evangelizacijska bomba". Zamislite 25.000 mladih na glavnom zagrebačkom trgu, bit će izvrsno, ne smijete to propustiti.
Autor: Elizabeta Mikulić

Post je objavljen 03.06.2011. u 13:11 sati.