Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Izjava nadbiskupa Devčića u povodu Papina pohoda Hrvatskoj

Neka ovaj pohod pomogne svima nama nadići sve podjele u hrvatskom društvu, a posebno unutar naših obitelji, ističe riječki nadbiskup

Rijeka, (IKA) - Sutra će Benedikt XVI. prvi put zakoračiti na hrvatsko tlo otkad obnaša službu Petrova nasljednika. Uvjeren sam da ćemo ga svi radosno dočekati, onako kako smo tri puta dočekali njegova prethodnika Ivana Pavla II., kojega sada štujemo kao blaženika, rekao je u povodu apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić.
Oko Pape ćemo se okupiti pod geslom: "Zajedno u Kristu". On će nam doista donijeti velik dar ako nam pomogne ostvariti poruku tog gesla. A vjerujemo da će nam pomoći i da ćemo potaknuti njegovim riječima i svjedočanstvom, ali i snagom službe koju obnaša u Crkvi - a to je služba zajedništva - pomoći prevladati mnoge podjele i razdore. Sjetimo se kako je 2003. njegov prethodnik Ivan Pavao II. u Rijeci u propovijedi ustvrdio da je naše društvo "dramatično podijeljeno". Neka ovaj pohod njegova nasljednika pomogne svima nama nadići sve podijele u hrvatskom društvu, a posebno unutar naših obitelji. Sveti Otac svoj će pohod završiti molitvom na grobu blaženog Alojzija Stepinca koji je zapravo podnio mučeništvo radi očuvanja zajedništva naše Crkve s Petrovom Stolicom, ali i radi jedinstva našeg naroda. Pohrlimo stoga radosno i u velikom broju na susret sa Svetim Ocem, na veliku misu drugog desetljeća dvadeset prvog stoljeća. Neka nas u tome ništa ne pokoleba. Znamo da poruke i odjeci Papina pohoda ne bi mogli do mnogih doprijeti bez posredovanja brojnih medijskih djelatnika, kojima za to kao predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenog priopćavanja iskreno zahvaljujem.
Ono što će mediji ovih dana činiti svojim ozbiljnim informiranjem o Papinim nastupima i porukama neprocjenjiv je doprinos ostvarenju onoga na što nas geslo našeg susreta sa Svetim Ocem poziva, ali i predivna promocija Lijepe naše diljem svijeta, rekao je nadbiskup Devčić.

Post je objavljen 03.06.2011. u 11:26 sati.