Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Bogat program Radio Marije u tijeku pohoda pape Benedikta XVI.

Zagreb, (IKA) – Radio Marija će tijekom apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja program prilagoditi izravnim prijenosima.
U subotu 4. lipnja uvodni program počinje u 10.30 sati. Od 10.50 sati Radio Marija uključuje se u izravan prijenos dolaska Svetog Oca u zagrebačkoj zračnoj luci. Po završetku prijenosa, u 11.35 sati prvi hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici prof. Ivo Livljanić govorit će o papi Benediktu XVI.
Od 12.10 sati je prijenos susreta pape Benedikta XVI. i predsjednika RH dr. Ive Josipovića u Predsjedničkim dvorima. Odmah po prijenosu slijedi sjećanje na dvojicu papa donedavnog veleposlanika pri Svetoj Stolici dr. Emilija Marina. Radio Marija se uključuje u prijenos susreta pape Benedikta XVI. i predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor u Apostolskoj nuncijaturi, a potom slijedi razgovor s znanstvenikom i diplomatom u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija dr. Danijelom Mišćinom. Uslijedit će aktualne obavijesti vezane uz Papin pohod, te javljanje s terena.
Od 15.45 sati u programu Radio Marije bit će čitani odlomci iz knjige "Moj život" - papa Benedikt XVI. o sebi.
U 16.30 sati sugovornici će biti članovi band aida "Mreža ribara" o pjesmi Mreža ribara skladanoj prigodom Papina pohoda RH. Slijede izjave mladih o susretima s papom Benediktom XVI. Od 18 sati u programu je prijenos iz Hrvatskog narodnog kazališta, a od 19.30 sati prijenos s Trga bana Josipa Jelačića susreta Pape i mladih.
Po završetku bdjenja, iz studija Radio Marije dat će se osvrt i sažetak prvog dana Papina boravka u RH.
U nedjelju 5. lipnja uvodni program počinje u 8.10 sati. Razgovor s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj nadbiskupom Mariom Robertom Cassarijem bit će u 8.50 sati, a potom i razgovor s nadbiskupom Nikolom Eterovićem, generalnim tajnikom Biskupske sinode, o suradnji s Papom.
U 9.40 sati Radio Marija se uključuje u izravan prijenos sa zagrebačkog hipodroma, te će u cijelosti prenositi misu koju će u povodu Dana hrvatskih katoličkih obitelji predvoditi Benedikt XVI. Po završetku mise moći će se čuti razgovor sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem o Papinu dolasku u RH i vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem o papi Benediktu XVI. – šest godina nakon izbora. Prilog o hrvatskim biskupima koje je imenovao papa Benedikt XVI. emitirat će se u 14 sati.
U 16.45 sati slijedi prijenos molitve Večernje i molitve na grobu bl. Alojzija Stepinca iz zagrebačke katedrale. Po završetku molitve bit će prilika za izravno javljanje i dojmove okupljenih ispred katedrale, te emitiranje komentara novinara Radio Vatikana o ovogodišnjoj Papinoj poruci uz Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija. U 19.15 sati Radio Marija se uključuje u prijenos oproštaja u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso.
Po završetku molitve krunice koja počinje u 20.15 sati, Radio Marija će emitirati prigodni program s osvrtima na pohod Pape Hrvatskoj. Radio Marija može se slušati i putem interneta www.radiomarija.hr.

Post je objavljen 03.06.2011. u 11:24 sati.