Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

NOVO ORDO SECLORUM

Photobucket

Živimo u agoniji, napetosti, beznađu, depresiji i neizvjesnosti; prepušteni sami sebi i bujici (dirigiranog) nihililizma.
Uostalom, što je to nihilizam? Kao filozofsko stajalište, nihilizam je pogled na svijet, poglavito ljudsku egzistenciju, lišen ikakve svrhe, značenja, ili razumljive istine. Prema Friedrichu Wilhelmu Nietzsche(u) nihilizam je kada najveće vrijednosti gube svoju vrijednost. "Nedostaje cilj, nedostaje odgovor - zašto?" Nietzsche je doživio kršćanstvo kao nihilističku religiju jer skreće pozornost s ovozemaljskog života, fokusirajući nas na navodni drugiživot.

Živimo u vremenu gdje nam se demokracija predstavlja kao pluralistički oblik vlasti u kojem sve državne odluke donosi izravno ili neizravno većina njezinih građana kroz izbore. No, istina je nešto sasvim drugo;demokracija je sustav u kojem izmanipulirana (relativna i uvjetna) većina prepušta vlast manjini koja ima financijsku moć. Ta ista gramzljiva manjina sinhronizirano na svaki kritički ili konstruktivni poziv na dijalog, spremno ponavlja omiljeni slogan bivše britanske premijerke Margaret Thatcher:"There is no alternative" (skraćenoTINA).

Krupni kapital nosi sa sobom i jaki politički utjecaj, poglavito na parlamenti "narodne" zastupnike,kreirajući tako zakone koji su u interesu bankarskoj i korporativnoj eliti. Korupcija je postala uobičajne sredstvo širenja političke i gospodarske moći, a liberalna demokracija plutokracija s armijama burzovnih špekulanata i lihvara.

U svim demokratskim društvima sloboda govora je ustavom zagarantirana sve do onog trenutka dok, rekao bih, to pravo govora ne proizvede neki(za elitu neželjeni) efekt. U usporedbi s otvoreno totalitarnim sustavima,gdje su primarni alati proizvodnje pritisaka i kontrole vojska i policija, tzv. demokratski sustavi koristen iz tehnika manipulacije i oblikovanja javnog mišljenja kroz kontrolu (kvazislobodnog) sustava informiranja.
Ideolozi novog svjetskog poretka i medijski eksperti ("Spin doctors") pripremaju strategije manipulacije čovječanstvom brinući se da samo određene (i temeljito “frizirane”) informacije dođu do javnosti.

Široka paleta medijskog kiča, kvazikulture, laži i poluistina dominira sredstvima javnog priopćavanja. Apokaliptične slike prirodnih i ekoloških katastrofa, anglo-američkih (naftnih) ratnih osvjajanja, te izvoza (nametanja) liberalne demokracije i kapitalizma drugim zemljama i narodima, najčešće u tom istom naftnom paketu dio su naše medijske svagdašnjice.

Povod za islamofobiju i nove „križarske“ pohodenije tzv. borba protiv terorizma, nego zalihe (muslimanske) nafte i glavne karakteristike islamskog bankarstva,gdje su kamate praktički eliminirane iz bankarskog poslovanja, pošto se kose s islamskim propisima. Islam zagovara zdravu i visokomoralnu obitelj, što je u suprotnosti s tzv. zapadnoeuropskim (čitaj: liberalnim) standardima.

Svjedoci smo nasilja nad našim obiteljima kao temeljem zdrave nacionalne jezgre. Mediji su puni raznih "nevladinih" feminističkih, lezbijskih i pederskih udruga koje nam nude i namećusvoj sustav vrijednosti uz bučni prosvjed zdrave večine. Države koje ne prihvate pederluk prolaze kroz niz političkih i gospodarskih pritisaka i ucjena te „baražnu vatru“jeftinog medijskog etiketiranja.

Složio bih se s pisanjem psihologa Alena Peruškog koji sarkastično homeseksualnost (pederluk) gleda kao „najveće kolektivno izlječenje“ u povijesti čovječanstva. Peruško smatra odluku Američke udruge psihijatara o uklanjanju homoseksualnosti s liste mentalnih oboljenja iz 1973. godine, političkom odlukom i pita može li se jednom političkom odlukom nekoga učiniti zdravim, imajući dodatno u vidu da je ta skandalozna odluka donešena s jedva nadpolovičnom većinom - 1 (jedan) !? Koliko se ja razumijem u medicinu glasovanje je jedno a bolest drugo. Pitam se u koju kategoriju spadaju pederi koji su uspjesno izliječeni prije ove odluke!?
Ulazimo, po svemu sudeći, u jedno neizvjesnoi tragično doba; u jedan tiranski svjetski poredak kojeg povijest ove planete još nije zabilježila. Ulazimo u novu eru koju njeni kreatori nazivaju Novo Ordo Seclorum (prijevod novi sekularni poredak) ili ti Novi svjetski poredak.

GLOBALIZACIJA I NOVI SVJETSKI POREDAK

Globalizacija je gospodarski proces kojim se minimaliziraju ili eliminiraju barijere u međunarodnoj razmjeni roba, tehnologija i informacija, te forsira gospodarska i politička integracija među zemljama. Slobodno kretenja ljudi, roba i informacija otvara mogućnost socijalnog, kulturnog i političkog djelovanja, a ona oblikuju unutarnju i vanjsku politiku svake zemlje.

Proces globalizacije iniciran je kapitalističkim načinom proizvodnje kojem je jedini cilj profit, a ne dobrobit čovječanstva.Koncentracija kapitala i moći dolazi u ruke sve manjeg broja ljudi, srednji sloj nestaje u predatorskoj tržišnoj utakmici, dok se broj siromašnih i izrabljivanih u proporcionalno (i ubrzano) povećava.

Britanski premijer (Prime minister) James Gordon Brown izjavio je 25. rujna 2009. godine u Pittsburgh(u) –S.A.D.,daće“Grupa 20” (G20) postati glavno svjetsko tijelo za donošenje ključnih gospodarskih odluka u svijetu."Prvi put nastojimo ujediniti sva glavna svjetska gospodarstva i danas ćemo pokušati usvojiti plan održivog razvoja s nacrtom i sporazumima između država koje trebaju omogućiti uspjeh tog okvira!"-rekao je britanski premijerJames Gordon Brown.

Bijela kuća je ovaj Summit G20 nazvala povijesnim, odnosno događajem na kojem je odlučeno jačati ulogu Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke koji su "pridruženi" članovi Grupe 20.

Taj„Summit G20“ osiguravalo je više od 4.000 policajaca, posuđenih iz drugih američkih gradova, demonstrirajući neviđenu brutalnost prema okupljenim građanima i demonstrantima. Među prosvjednicima dominirale su razne antiglobalističke udruge, studenti i anarhisti. Policija je koristila vojni LRAD (Long Range Acoustic Device) ili zvučni dalekometni top,koji je ovom prigodom prvi put "testiran" na demonstracijama ovog tipa. LRAD je u suštin i vojno oružje koje može oštetiti ljudski sluh na daljini većoj od 300 metara. Uređaj emitira akustički val od čak 150 decibela, što je bučnije i od umirovljenog zrakoplova Concorde i može se usmjeriti na ciljanu metu.

("According to the manufacturer's specifications, the systems weigh from 15 to 320 pounds (6.8 to 150 kg) and can emit sound in a 30° beam at 2.5 kHz. LRAD's largest system at maximum level can emit a warning tone of 153 dBSPL measured at 1 meter while the smallest system can reach 137 dB measured at 1 meter.")

Međunarodni monetarni fond i Svjetska banka formalno su dvije odvojene institucije, ali njihovo djelovanje i rad se međusobno isprepliću i nadopunjuju. Te institucije mogu manipulirati vrijednostima pojedinih nacionalnih valuta, te utjecati na inflaciju u mnogim nacionalnim gospodarstvima. Obe institucije rade na očuvanju globalne korporacijske moći i često funkcioniraju kao oružje za discipliniranje "neposlušnih" vlada. Mnoge zemlje su ucjenjene i nalaze se u tzv. dužničkom ropstvu, te su prisiljene provoditi politiku i zahtjeve centara moći koji se kriju iza tih institucija.

Koristeći širok spektar dobro organiziranih i koordiniranih, političkih, gospodarskih, vojnih, obavještajnih i medijskih mehanizama,Sjedinjenie Američke Države i Velika Britanija (zajedno sa svojim satelitima) postavljaju temelje centraliziranoj nadnacionalnoj svjetskoj vladi i uspostavi Novoga svjetskog poretka. Novi svjetski poredak i globalizacija dio su istog kompleksnog seta procesa kojem je svrha zacementirati nejednakost u svijetu, te učiniti siromašne države potpuno zavisnim od bogatih i za nedefinirani vremenski period ih sputatiu razvoju vlastitih gospodarstava.

Multinacionalne tvrtke i financijske institucije nalaze se na samom vrhu (još do kraja nedovršene) piramide moći. Vlade država polako gube svoju važnost i ovlasti koje sve više prelaze pod kontrolu „managera“ multinacionalnih i bankarskih interesa), koji (de facto) kontroliraju i najveće države svijeta, uključujuci Sjedinjene Američke Države.

David Rockefeller je na jednom od zasjedanja Trilateralne komisije (SAD, EU, JAPAN) rekao:"Suvremeni svijet će biti savršeniji i uravnoteženiji ako uspostavimo svjetsku vladu. Nadnacionalna vlast svjetskih bankara i intelektualnih elita ima prvenstvo nad pravom naroda na samoopredjeljenje, a to je načelo koje smo slijedili tijekom vjekova."

Trilateralna komisija (The Trilateral Commission) je privatna organizacija osnovana na incijativu Davida Rockefellera 1973. godine. Organizacija je utemeljena sa svrhom navodnog ostvarenja "bliže suradnje" Sjedinjenih Država, Europe i Japana.

Nedvojbeno je da ovi procesi predstavljaju novi oblik kolonijalizma i imperijalizma, te nestankom (socijalnim genocidom) srednje klase pretvaraju ovaj naš planet u bipolarni svijet vladara i potčinjenih. Mnogi vide u Europskoj uniji početak ovog mračnog plana, a koliko ćemo mi sami (Hrvatska i Hrvati) biti sudionici, odnosno žrtve u ovom procesu i planiranom bipolarnom svijetu, ovisi o nama i našoj percepciji slobode te smislu za pravdu i patriotizam.
Hladni rat je završio pobjedom Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika. Zbigniew Kazimierz Brzeziński, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost bivšeg američkog predsjednika Jimmyja Cartera i savjetnik Davida Rockefellera, u svojoj knjizi "Velika šahovska ploča" navodi:

"Kolaps rivala postavio je Sjedinjene Američke Države u jedinstvenu poziciju. Istovremeno su postale prva i jedina zaista globalna sila. Pa ipak, ako zanemarimo njihove ograničene, regionalne dosege, američka globalna nadmoč donekle podsječa na neka ranija carstva. Ta su carstva temeljila svoju nadmoć na hijerarhiji vazalnih odnosa, provincija, protektorata i kolonija, a na one izvan granica carstva uglavnom se gledalo kao na barbare."
Komentar naravno nije potreban, no ako se podsjetimo pisanja britanskog poslovnog čovjeka, političara i homoseksulca (pedera) Cecila Rhodesa i njegove publikacije iz 1877. godine "Confession of faith", slika će biti kompletnija, a ja ću biti zadovoljan ako bar za trenutak zajedno nadjačamo našu kolektivnu amneziju.

Rhodes ,dakle, piše: "... Da smo mi englezi superiorna rasa na svijetu i štoviše planete naseljavamo, tim bolje po ljudsku rasu. Zašto mi ne bismo osnovali tajnu organizaciju kojoj bi bio za cilj dovođenje cijelog neciviliziranog svijeta pod vladavinu Britanije i Sjedinjenih Američkih Državai time stvaranja jedne anglo-saksonske imperije."

Cecil John Rhodes osnivač je tvrtke De Beers, koja je bezobzirno pljačkala jug Afrike i koja je bila financirana od britanske (židovske) investicione tvrtke N. M. Rothschild & Sons. te njemačkog Židova Sir Ernest Oppenheimer(a). Investiciona tvrtka N. M. Rothschild & Sons pripada njemačkoj grani židovske obitelji Rothschield, koja je svoje poslovnice imala (i ima) diljem Europe (jedine države bez od obitelji Rothschild kontrolirane centralne banke su: Iran, Sjeverna Korea, Sudan, Libija i Kuba). Neki od članova ove obitelji bili su (ili još uvijek jesu) vrlo aktivni cionisti tj. oni koji vjeruju u židovsku superiornost nad ostalim narodima. Danas tvrtka De Beers drži oko 40% svjetske proizvodnje dijamanata, a njihovo krvavo drago kamenje krasi vratove iruke bezbrojnih dama europskih kraljevskih (i plemičkih) obitelji.

Kako bi uspostava Nove svjetske vlade postala definitivna realnost, ideolozi Novog svjetskog poretka vjeruju da je neophodno iz umova i bića ljudi i naroda ukloniti (izbrisati) obiteljske vrijednosti i tradicije, nacionalizam, patriotizam, dostojanstvo, religijska osjećanja i moral. Zanimljivo je da se marksizam i boljševizam temelje na istoj dogmi totalnog uništenja nacionalne svijesti naroda.

Krunoslav Grubešić

nastavlja se.......


Post je objavljen 02.06.2011. u 22:21 sati.