Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

I Varaždinci stižu ;)

Oko 9.000 vjernika iz 105 župa Varaždinske biskupije prijavilo se dosad za sudjelovanje na susretima s papom Benediktom XVI. koji će se održati u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja u Zagrebu.
Među njima je više od tisuću mladih koji su se prijavili za susret s Papom na molitvenom bdjenju na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će im se u večernjim satima obratiti Sveti Otac po završetku susreta s predstavnicima javnog života u Hrvatskom narodnom kazalištu, na kojem će sudjelovati i 20-tak osoba iz političkoga, kulturnog i gospodarskog života s područja Varaždinske biskupije.
Na poziv Hrvatske biskupske konferencije i Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske na središnjem misnom slavlju na hipodromu u nedjelju među uzvanicima bit će i osmorica pripadnika Zrinske garde Čakovec u svojim povijesnim odorama. Uz varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, koji će se sa Svetim Ocem zajedno s hrvatskim biskupima susresti u više prigoda, na molitvi večernje u nedjelju popodne u zagrebačkoj katedrali sudjelovat će više od stotinu svećenika, redovnika, redovnica, te kandidata za duhovna zvanja s područja mjesne Crkve.

IKA

Post je objavljen 02.06.2011. u 21:29 sati.