Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Mladi iz Rotterdama na susretu s Papom

Koliko su mladima susreti sa Svetim Ocem važni potvrđuje i činjenica da će na susret u Zagreb doći čak i skupina mladih iz Rotterdama. Svi oni volontiraju u župi sv. Nikole Tavelića u Rotterdamu i jako su ponosni što sudjeluju u raznim aktivnostima župe.

„Župu smatramo našom budućnošću, a i budućnošću naše djece!“, rekli su za Papa.hr.

Župa sv. Nikole Tavelića sa sjedištem u Rotterdamu obuhvaća cijelu Nizozemsku. Mise se slave redovito u svim većim gradovima. O njima pastoralno skrbi samo jedan svećenik, i to za cijelu Nizozemsku. Stoga mladi rado pomažu u župi: „ Pomažemo u organizaciji župnih proslava, hodočašća, organiziramo sportske susrete, radimo na povezivanju župne zajednice s mladima iz drugih naših filijala, a također smo uključeni u različite projekte na području biskupije Rotterdam.“

Na susret s Papom u Zagrebu odlučili su se zbog kako kažu „Božje svjetlosti“, a na susret će doći 12 župljana koji svoj put zahvaljuju fra Ivici Jurišiću.

„Za sve nas rimokatolike dolazak poglavara Katoličke crkve je nesvakidašnji događaj. Svakim svojim posjetom Sveti Otac širi mir u svijetu, ljubav među narodima i obraćenje Bogu. Zato je za sve nas čast da budemo prisutni prilikom njegovog posjeta“, rekli su za Papa.hr, te nadodali: „Svatko od nas se raduje susretu s Papom jer će za sve nas to biti neopisiv doživljaj i taj susret će svima omogućiti da Papu upoznamo još više“.

Na kraju su svim čitateljima Papa.hr poručili: „Draga braćo i sestre u Kristu! Otvorimo svoje oči, da bi mogli upoznati i ugledati pravu istinu. Otvorimo svoja srca da bi mogli dopustiti da nam ta istina uđe u srce i ostavi svoje biljege. A ta prava istina je beskrajna ljubav. Mi smo svi Hrvati, svi smo jednaki, ne trebamo se međusobno mrziti. Jer ono što nas spaja, veće je i jače od onoga što nas razdvaja. A ono što nas spaja je ljubav. I svi znamo da nam Isus Krist pruža beskrajnu ljubav. Zato braćo i sestre, nemojmo zaboraviti tko smo, što smo i kome pripadamo. Mir Kristov bio uvijek s vama!”

Autor: D. K.

Post je objavljen 02.06.2011. u 16:15 sati.