Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

'Darujte krv s nama dok katolici mole s papom'

Darivanje krvi podržavam bez obzira od koga dolazi.
Svatko je drugačiji tako da bez obzira što se ova inicijativa zove 'Nisam vjernik' imaju moju podršku.
Svatko moli na svoj način i mnogi su protiv toga.

Inicijativa 'Nisam vjernik' u svom je priopćenju građane Zagreba pozvala na dobrovoljno darivanje krvi u subotu, točno u podne, u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3, a one koji žive u drugim dijelovima Hrvatske pozvali su da krv doniraju u isto vrijeme u svom lokalnom centru za transfuziju. U svom priopćenju inicijativa napominje da nema humanijeg i društveno korisnijeg djela od darivanja krvi.

'Pozivamo sve građane, neovisno o tome jesu li religiozni ili ne, te neovisno o tome podržavaju li ovu inicijativu ili ne (mi ne zatvaramo Petrovu samo za jednu vjersku skupinu ili samo naše istomišljenike), da se odazovu ovom simboličnom pozivu na solidarnost i pridruže nam se u dobrovoljnom darivanju krvi u subotu, 4. lipnja u Petrovoj 3 u 12 sati, ili u bilo kojem drugom transfuzijskom centru u Hrvatskoj. Nije važno da nas dođe puno, već samo dobra volja - pokažimo da čak i skromna djela za život zajednice znače više od velikih riječi. Porezne obveznike ovaj simbolični čin neće stajati ni lipe, a prilično smo uvjereni da neće zahtijevati niti posebnu policijsku zaštitu, varenje šahtova i spuštanje roleta. U slučaju kiše, smijete ponijeti čak i kišobrane', poručuju iz inicijative.

Podsjećaju pritom na znanstveno istraživanje koje je pokazalo da molitva nema nikakav pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

'Iz tog razloga mi u subotu ne molimo za bližnje. Darujemo im krv. Učinkovitije je, a empirijski dokaz toga ne zahtijeva nikakve skupe studije ili zatvaranje čitavih gradskih trgova za pripadnike samo jedne religije', zaključuje inicijativa 'Nisam vjernik'.

Post je objavljen 02.06.2011. u 07:16 sati.