Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Otvorenje izložbe „Papa kao motiv u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti“

U povodu dolaska Benedikta XVI. u Hrvatsku, 3. lipnja 2011, u 20 sati u muzeju Mimara u Zagrebu, svečano će se otvoriti izložba portreta i skulptura bl. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. pod nazivom „Papa kao motiv u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti“ u organizaciji galerije Laudato Corde.

Podupiratelji izložbe su Nadbiskupski duhovni stol i Odbor Zagrebačke nadbiskupije za doček svetog Oca, a izložba će biti otvorena do 12. lipnja.

Izložit će se tridesetak slika i skulptura, a zastupljena su najbolja imena hrvatske likovne scene: Kuzma Kovačić, Tomislav Buntak, Josip Botteri Dini, Davorin Radić, Tihomir Lončar, Vladimir Blažanović, Vasilije Jordan, Zlatko Čular i drugi.

Izložbu će otvoriti i blagosloviti izaslanik kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, a prigodnim riječima će se obratiti izaslanik predsjednika Republike Hrvatske dr. Stjepo Bartulica, povjernik Predsjednika Republike za vjerske zajednice, a ispred Grada Zagreba pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport mr. sc. Ivica Lovrić.

Otvaranje će popratiti prigodni katalog s djelima i kritičkim osvrtom povjesničara umjetnosti prof. Stanka Špoljarića. U svečanom dijelu programa sudjeluju tenor HNK Domagoj Dorotić, sopranistica i prvakinja opere HNK-a Adela Golac-Rilović te bariton i operni prvak Siniša Hapač uz klavirsku pratnju dirigenta HNK-a Simeona Dešpalja i gudačkog kvarteta te Apostoli mira koji će izvesti pjesmu „Hvala ti, o, blaženi“ posvećenu bl. Ivanu Pavlu II. Voditeljica programa je Tanja Popec.

Izvor: Laudato

Post je objavljen 02.06.2011. u 07:11 sati.