Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

PRIJEVOZ HODOČASNIKA 4. I 5. LIPNJA

HŽ Putnički prijevoz 4. i 5. lipnja po povoljnim cijenama prevozi hodočasnike na susret s papom Benediktom XVI. u Zagrebu.
Za najavljene skupine hodočasnika iz župâ diljem Hrvatske u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja osigurani su posebni vlakovi, kao i dodatni vagoni u pojedinim redovitim vlakovima. Hodočasnici će se prevoziti s, za tu prigodu tiskanim, posebnim prijevoznim hodočasničkim kartama po povoljnim cijenama koje preuzimaju u župama u kojima su prijavili putovanje. Prilikom preuzimanja karata bit će obaviješteni o voznome redu vlakova kojima će putovati. Odjeljci u vagonima bit će obilježeni po župama tako da će svakoj skupini biti osigurana njihova sjedaća mjesta.
Hodočasnici iz prigradskih kolodvora grada Zagreba hodočasničke karte moći će preuzeti u župama u kojima su se prijavili za putovanje vlakom ili ih kupiti na putničkim blagajnama uz predočenje ulaznice za Hipodrom. Karta vrijedi u redovitim i posebnim hodočasničkim vlakovima.
Putnici koji ne uspiju kupiti hodočasničke karte jer je njihov broj ograničen, moći će putovati redovitim
vlakovima s prijevoznom kartom kupljenoj po redovitoj cijeni.
Hodočasnici koji će vlakom putovati u vlastitome aranžmanu moći će kupiti povratne prijevozne karte uz popust od 40% za vagone 2. razreda vlakova svih vrsta. Popust vrijedi za kolodvore na udaljenosti većoj od 25 km od Zagreba. Da bi ostvarili popust prilikom kupovine karata, putnici moraju predočiti ulaznicu za misno slavlje na Hipodromu. Prijevozne karte kupuju se isključivo na putničkim blagajnama i vrijede samo u redovitim vlakovima, i to od petka 3. lipnja od 14.00 sati do ponedjeljka 6. lipnja do 16.00 sati. Ulaznica za Hipodrom mora se predočiti i u vlaku prilikom pregleda karata.
Molimo hodočasnike da prijevozne karte kupe dan ranije da zbog ograničenih kapaciteta i gužvi na blagajnama ne bi ostali bez karte. Također, molimo putnike da u nedjelju što više koriste što ranije jutarnje prigradske vlakove kako bi na Hipodrom svi stigli na vrijeme.
S obzirom na to da je prijavljen veliki broj skupina hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske, većina prijevoznih kapaciteta namijenjena je za njihov prijevoz. Stoga uz prijevoznu kartu nismo u mogućnosti svakome pojedinačnom hodočasniku uz prijevoz osigurati i sjedaće mjesto u vlaku.
Osim toga, navedenih dana će, radi usklađivanja dolaska vlakova s početkom susreta mladih u subotu i svete mise u nedjelju i odlaska vlakova nakon završetka programa, kao i zbog potrebe uvođenja posebnih vlakova i pojačanja redovitih vlakova, na snazi biti posebna regulacija prometa vlakova te će dio vlakova biti ukinut, a o čemu smo već obavještavali javnost.
Zbog nemogućnosti osiguranja dovoljnog broja sjedaćih mjesta i zbog poremećaja u voznome redu redovitih vlakova ispričavamo se putnicima i molimo ih za razumijevanje. Sve informacije putnici mogu potražiti na blagajnama na kolodvorima i stajalištima, putem telefonskog broja informacija 060 333 444, ili na internetskim stranicama www.hznet.hr

Post je objavljen 01.06.2011. u 15:07 sati.