Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Želim ti.....



.... sve ono što ne možeš kupiti novcem. Susrete s ljudima koji te mogu potaći i promijeniti, otvorene oči i uši za mnoge prilike koje nam se u životu nude. Svaka od njih je jedinstvena i dragocjena.
Ne želim ti veliku sreću i ispunjenje svih tvojih želja, nego sposobnost da prepoznaš male radosti i podijeliš ih s drugima.
Želim ti nerazorivu nadu koja ti, unatoč svih razočaranja, daje uvijek iznova vjerovati u dobro u ljudima i u samome sebi.
Želim ti vrijeme za život, da ti susreti s drugima ili mirni trenuci sa samim sobom budu važniji od želje za imetkom i pritiska termina.
Budi jednostavno hrabar i idi svojim vlastitim putem.
Ne daj se tjerati većinom i nemoj pustiti da na tebe utječe moda, nego se odvažno, korak po korak, približavaj onomu cilju koji u sebi osjećaš.
Uvijek iznova ćeš biti na putu, koračati prema novoj zemlji i iskusiti neslućene susrete; slijediti mnoge tragove života, a da pritom ne ideš tuđim stopama.
Ti možeš činiti svoje vlastite korake, jer tvoj put je jedinstven i unaprijed obilježen.
Želim ti puninu života, sa svime što spada u život.
Trenutke oduševljenja koji će te ispuniti i oživjeti kao glazba, kao sreća koja dodiruje sva tvoja osjetila. Ali potrebne su i bolne spoznaje, otrježnjavajuće iskustvo tvojih vlastitih granica i pogrešaka.
Osjeti život sa svim njegovim suprotnostima koje se i u tebi nalaze.
Imaj također hrabrosti napraviti neki puta stanku da bi ponovno uspostavio pravilan odmak između sebe i svojih zadataka.
Svaki čovjek treba odmor da ne bi postao stroj, nego ponovno došao k sebi i k drugim ljudima. Počinak nije izgubljeno vrijeme, nego ponovno stečeni život.
Postoji tišina koja sve obuhvaća i ispunjava. To je predah koji nas upozorava na istinski važne stvari.
Želim ti usred dana trenutke mira u kojima ćeš razmisliti za koga ili za što želiš živjeti.
Možda tada u tebi progovori glas, doduše tih, ali toliko jasan da ga ne možeš prečuti.
On nema odgovor na sve, ali tako mnoge stvari postaju suvišne.
Stvarnost se ne sastoji samo iz vidljivih i dohvatljivih stvari.
Ona seže mnogo dalje, obuhvaća i tvoje snove i sve vidljivo u tebi i oko tebe.
Iako možda nije jasna na prvi pogled, spada u raznolikost života i sprečava da postanemo jednostrani i svoj život usmjerimo samo na činjenice.

Post je objavljen 31.05.2011. u 22:32 sati.