Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bagzy2

Marketing

10 susret moto kluba Zelina 27. - 28. 05.2011.g

Opet ja!

Napokon, nakon cjelojutarnjeg razmišljanja hoćemo li krenut ili ne (jer vrijeme je bilo, bu padalo, nebu padalo), moja draga i ja na ljutoj pili oko 16h krenuli na moto parti u organizaciji Moto i offroad cluba Sv. Ivan Zelina, naravno u Zelini.
Kratka vožnjica ali se isplatilo riskirati. Ako ništa drugo onda zbog truda koji su uložili dečki i cure iz Zeline.
Nakon nekih pola sata vožnje kroz naš vrli krajolik naletismo na poveću nakupinu bajkera za koju smo doznali da je to organizirani defile koji je stao ispred kafića na dopunu gorivom. Mjuza trešti, ekipa se parkira a mi prolazimo dalje prema Zelini.
Kao što sam rekao nakon neki pola sata i koja minuta više dolazimo do gradskih bazena u Zelini gdje je već sve pripremljeno za prihvat i smještaj bajkera. Naravno na ulazu neizbježna rakijica koju moja draga uredno izbjegava, ali nema veze ja sam svoju trgnuo i krenuo nać parking. Očito smo malo uranili jer mjesta ko u priči. Parkiraj gdje ti volja. Nakon parkiranja i skidanja opreme krenusmo malo obić prostor gdje se održava moto susret. Onaj najljepši dio sam odmah uočio. Naravno, roštilj, gdje se vrti malo poveći komad mesa (vol). Sline su mi taj tren krenule, ali kako sam imao kontrolu zdravlja sa sobom (moju dragu) prvo sam krenuo s osvježenjem.
Naravno neizbježna banka gdi sam promjenil papire za papire druge boje, zelene od 4kn i crvene od 12kn. Naravno upisal sam ponosno MK Veterane iz Zagreba da se vidi da smo i mi tam bili i dobil suvenir(dasku sa super gravurom u spomen na 10 godišnjicu kluba). Još ja pametan prigovoril kak nema rupe da se objesi na zid, a teta meni kaže da se to ne vješa na zid nego da se na tome reže špek. A ono stvarno kad sam malo bolje pogledal to je stvarno daska za rezanje. Super suvenir. Kad god bum rezal špek bum se sjetil kak je bilo u Zelini.
Na šanku zagorac koji nema pojma o vinu. Sramota za zagorce da imaju zemljaka koji se ne razumije u vina. Tako da mi je natočil gemišt pol-pol s nekom graševinom, pitaj boga čijom. Još mu velim da bu mu se ruka osušila kolko vode je natočil al ga to nije brinulo. Tako da sam dobil razređeni gemišt a moja draga jedan bambus.
Mala šetnja po kampu, s hladnom pijačom u ruci, da se malo razgibamo i vidimo kak je to uređeno. Ekipa je sve super pripremila. Dva velika šatora s drvenim podovima, klupama i stolovima za jako puno ljudi. Šator iznad roštilja da nebi slučajno pečenje pokislo i velika bina za svirače koji su tamburali tu veče. Bina je morala biti velika pa ipak će svirati Hladno Pivo. Otraga uređen prostor za spavače. Za smještaj motora i šatora. Stvarno sve super organizirano.
Počelo je okupljanje bajkera. Bilo ih je svakakvih. Od oldtimera sa čoperima i trokolicama do mladih trkača na jurilicama pa čak i na četverotočkašima (quad). Oldtimeri su se lijepo parkirali pa na šank na osvježenje dok su mlađarija palila gume i pucali motorima.
Uglavnom party je službeno počeo.
Muzika je treštala. Rok bend Ultrazvuk je pral ko lud.
Moja draga i ja smo se uparkirali za jedan stol i drmali po gembačima i bambusima te slušali dobru mjuzu. Tko je htio mogao se slikati sa ljutom gujom za 50kn koju je frajer nosil oko vrata. Pa ko voli nek izvoli. Ak je nekom trebalo bio je i štand s bajkerskom opremom. Majice, marame, kape pa čak i tange sa znakovima motora (htio ja ženi kupit sa znakom suzukia pa sam skoro dobil po glavi s daskom za špek). Mogao si kupit kokice i one masne pogače kaj ti od pogleda na nju skoči kolesterol u krvi. Hvala ne bi.
Čekao ja da se pojavi netko iz kluba Veterana Zg i dočekao. Pojaviše se Bob kojem je BMW riknuo ali je ipak došel i Barni koju smo tek upoznali i kojoj je motor u drugoj državi ali je ipak došla. Od ostalih Veterana došli su dečki iz Posavine, Varaždina, Zagorci i ko šlag na tortu oko 23 se pojavil Toma sa kćerkom. Došli su na koncert Hladnog Piva. I tak smo lepo pili i pripovedali dok su se skupljali bajkeri iz cijelog kraja naše lijepe domaje. čak je bil jedan mali od kakovih 4-5 godina na mini kavasakiju. Kaj bu taj radil kad naraste?
Pčeli su se skupljat i civili koji isto tako ne propuštaju koncert. Tako da se okupilo sad već jako puno rulje. Oko 23 su počeli prvi taktovi pjesama Mileta i benda. Svirali su se stari hitovi ali i nove stvari s albuma koji tek izlazi. Rulja se masovno zapalila. Čagalo se, skakalo i klimalo što od alkohola što od umora. Atmosfera je bila odlična. Osim tu i tamo proleti koja prazna čaša od pive, koji mortus na podu spava, što je sasvim normalno za party.
Naravno sve što je lijepo, kratko traje pa tako smo se i mi morali pokupit u neko doba put kuće. U pratnji policije koja se odjednom pojavila za nama i isto tako nestala krenuli smo moja draga i ja put Zagreba. Mirna i lagana vožnja, vrijeme malo prohladno ali ugodno.
I tako smo proveli još jedan vikend u zabavi i veselju.
Kratak rezime.
Dečki i cure iz Zeline su stvarno dali sve od sebe i hvala im i svaka im čast.
Koncert je bio odličan.
Vol je bio savršen.
Onima koji nisu bili nek bude žao što su to propustili.
Slijedeće godine se sigurno opet vidimo.
P.S.
Slike su na mom fejsu. ovaj put ih je malo jer sam zaboravio fotić.

Post je objavljen 30.05.2011. u 14:28 sati.