Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hotel-granata

Marketing

Pita od koprive

Probaj koprivu na drugi način



Pita od koprive - ( za jelo se beru vrhovi mlade biljke koji se prokuhaju a naročito se
ljekovitim smatra sok od koprive. Sadrži kalcij,fosfor, željezo i
kremenu kiselinu što sve povoljno utječe na želučane sokove.
Bogata je vitaminima C, A, K i B2 kao i pantotenoskom kiselinom)


Za pitu je potrebno: 100 gr koprive, 3-4 krumpira, pola jogurta, 1/2 kg brašna,
2 dl ulja, voda, sol, papar.

Priprema:

1. u većoj zdjeli umijesiti tijesto od brašna,soli, 1 dl ulja i vode
pa ga pustiti da odstoji pola sata.

2. očistiti i naribati krumpir

3. očistiti koprivu pa je pomiješati s naribanim krumpirom
te dodati malo soli, papra i 1 dl. ulja

4. nadignuto tijesto ponovno zamjesiti te ga razdjeliti na
8 kuglica

5. svaku kuglicu razviti na tanko tijesto

6. na razvučeno tijesto staviti nadjev od kopive i krumpira
pa ga zarolati i oblikovati u krugove

7. sve slagati na lim za pečenje i staviti u prethodno zagrijanu
pećnicu na 200 C te peći 45 minuta

8. servirati mlako s kiselim vrhnjem ili jogurtom


Bude toga još kako vrijeme prolazi.



Post je objavljen 29.05.2011. u 10:30 sati.