Probaj koprivu na drugi način
Pita od koprive - ( za jelo se beru vrhovi mlade biljke koji se prokuhaju a naročito se
ljekovitim smatra sok od koprive. Sadrži kalcij,fosfor, željezo i
kremenu kiselinu što sve povoljno utječe na želučane sokove.
Bogata je vitaminima C, A, K i B2 kao i pantotenoskom kiselinom)
Za pitu je potrebno: 100 gr koprive, 3-4 krumpira, pola jogurta, 1/2 kg brašna,
2 dl ulja, voda, sol, papar.
Priprema:
1. u većoj zdjeli umijesiti tijesto od brašna,soli, 1 dl ulja i vode
pa ga pustiti da odstoji pola sata.
2. očistiti i naribati krumpir
3. očistiti koprivu pa je pomiješati s naribanim krumpirom
te dodati malo soli, papra i 1 dl. ulja
4. nadignuto tijesto ponovno zamjesiti te ga razdjeliti na
8 kuglica
5. svaku kuglicu razviti na tanko tijesto
6. na razvučeno tijesto staviti nadjev od kopive i krumpira
pa ga zarolati i oblikovati u krugove
7. sve slagati na lim za pečenje i staviti u prethodno zagrijanu
pećnicu na 200 C te peći 45 minuta
8. servirati mlako s kiselim vrhnjem ili jogurtom
Bude toga još kako vrijeme prolazi.
Post je objavljen 29.05.2011. u 10:30 sati.