Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Preveliki trošak!?

ili: "Imamo milijune eura za trgovački centar, tisuće kuna za najam zaštitara, ali nemamo 50kn za naljepnicu"

Riječ je o shopping centrima, zaštitarima i naljepnici "zabranjeno fotografiranje".

Naime, nkon otvaranja shopping centra "Cvjetni",prošetao sam dotičnim i upitao jednog zaštitara "Koja je fotografska politika na području shopping centra, što se tiče fotografiranja za ososbne potrebe?" Odgovor je bio otprilike "Ah, ne znam, još nismo dobili nikave direktive."

Međutim, nekoliko dana kasnije prilikom ulaska u centar Cvjetni zajedno s prijatelljem koji je također fotograf (s fotoaparatima preko ramena!!), ubrzo je na gornjoj etaži s koje se pruža pogled na cvjetni trg, uslijedio susret sa zaštitarom: "Dobar dan, snimanje zabranjeno, za koga snimate?". Odgovor: "Za sebe." Iako nije bilo daljnje verbalne razmjene, zaštitar je ostao u neposrednoj blizini, vjerojatno da spriječi bilo kakav pokušaj snimanja.

Naravno, zbog takve reakcije zaštitara zaključak je da je opet iz nekog "sigurnosnog" razloga na području shopping centra "snimanje zabranjeno". No opet se ponavlja ista stvar kao i u nekim drugim trgovačkim centrima - nigdje nema vidljivo istaknutog znaka zabrane!

Ako takva zabrana postoji, tada bi vlasnik centra trebao na ulaz postaviti znakove zabrane, kako bi se otklonile nedoumice i izbjegle neugodne i iritantne situacije sa zaštitarima.

U blizini Trga Bana Jelačića, traje izgranja Ban centra, također stambeno-poslovnog kompleksa. Za pretpostaviti je da bi i tu mogla biti ista priča - zabrana bez znaka zabrane.

Post je objavljen 29.05.2011. u 00:00 sati.