Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinaknezovic

Marketing

Kraljevsko vjenčanje

Oči cijelog svijeta bile su uprte prema Londonu, gdje su britanski prijestolonasljednik princ William i njegova odabranica Kate Middleton izrekli sudbonosno "da". U grad su doputovali brojni turisti koji su željeli biti dijelom ovog slavlja, a procjenjuje se kako je kraljevsko vjenčanje putem medija pratilo više od dvije milijarde ljudi iz cijelog svijeta. Zvona Westminsterske opatije trosatnom su neprekidnom zvonjavom označila ženidbu princa Williama, drugog u redu za britansko kraljevsko prijestolje.


Uploaded with ImageShack.us
Sretnici koji su dobili pozivnice za vjenčanje, njih 1.900, u Westminsterskoj opatiji počeli su se skupljati već od 9.30 sati, a tek nešto prije 11 sati počeli su stizati značajniji gosti, među kojima i premijeri, predsjednici, sultani i članovi kraljevskih obitelji iz inozemstva. Među uzvanicima su se našli i brojni bogataši te pripadnici svjetskog jet seta i estrade, među kojima i David te Victoria Beckham, kao i Elton John, veliki prijatelj pokojne princeze Diane, te njegov partner David Furnish.



Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us
11.10 sati su prema katedrali krenuli princ William, koji je za vjenčanje odabrao crvenu odoru, i njegov brat, princ Harry, koji mu je ujedno i vjenčani kum, a koji je odjenuo crnu svečanu odoru. Do Westminsterske opatije stigli su u 11.18 sati. Idući je stigao princ Charles sa svojom drugom suprugom Camillom Parker Bowles, a nešto prije 11.50 sati u katedralu je ušla i britanska kraljica Elizabeta II. Prema Westminsterskoj opatiji tad je u raskošnoj bijeloj vjenčanici, u pratnji oca Michaela, koji ju je dopratio sve do oltara, krenula buduća princeza Catherine. Njena majka Carole u katedralu je zajedno s njenim bratom došla 20-ak minuta ranije, dok je njena sestra Pippa, koja joj je i vjenčana kuma, također stigla ranije, s djeverušama.



Uploaded with ImageShack.us
Iako se kao dizajnerica vjenčanice Kate Middleton posljednjih tjedana spominjala Sophie Cranston, u podne je mlada u Westminstersku opatiju ušetala u klasičnoj bijeloj strukiranoj vjenčanici, prozirnog čipkastog gornjeg dijela i rukava, koju je Sarah Burton dizajnirala za modnu kuću Alexandera McQueena. Na glavi je nosila tijaru posuđenu iz kraljevske riznice. Crkveni obred vjenčanja započeo je u 12.10 sati prema hrvatskom vremenu. Sudbonosno "uzimam" par je izrekao u 12.15 sati, a potom su razmijenili zavjete i vjenčano prstenje. Svadbeni poljubac u katedrali je izostao - prvi poljubac nakon vjenčanja, prema protokolu, izmijenili su tek na balkonu Buckinghamske palače.

Post je objavljen 26.05.2011. u 20:40 sati.