Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rol pogača s vrhnjem i sirom

Polazni recept za ovu pogaču preuzela sam s Coolinarike sretan, ali ja nisam u stanju držati se originalnog recepta smijeh, jednostavno ne mogu odoljeti, a da nešto ne promijenim rofl.


Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
800 g glatkog brašna
1 čajna žlica šećera
1 čajna žlica soli
1 suhi kvasac (7 g)
100 ml ulja
oko 500 ml toplog mlijeka
+
150 g hladnog margarina

Nadjev
250 ml kiselog vrhnja
150 g sira (tvrdog, netopivog...)



U posudu stavite brašno, sol, šećer, kvasac i ulje pa dodajte mlijeko i zamijesite glatko tijesto.
Kratko ga premijesite i podijelite na tri dijela. Svaki dio razvaljajte na oko 4 mm debljine. Na jedan komad tijesta ravnomjerno naribajte polovicu hladnog margarina, pokrijte drugim komadom tijesta, na njega naribajte ostatak margarina i poklopite trećim komadom tijesta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Tako složeno tijesto «narolajte» kao roladu.

Image and video hosting by TinyPic


Dobivenu roladu malo spljoštite valjkom, pa ju narolajte s kraće strane, kao puža.

Image and video hosting by TinyPic


Tako pripremljeno tijesto zamotajte u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak na dva sata.

Nakon dva sata tijesto izvadite, položite ga na pobrašnjenu radnu površinu, malo ga spljoštite i razvaljajte na 3-4 mm debljine.
Po tijestu razmažite kiselo vrhnje i posipajte ga naribanim sirom.

Image and video hosting by TinyPic

Tijesto narolajte kao savijaču, slijepite krajeve. Dobivenu rolu stavite na lim obložen papirom za pečenje, mjesto spoja okrenite prema dolje.
Pogaču možete peći tako «ravnu» kakva jest (ja ju smotam u okrugli lim kao nekakvog puža; ali to nije potrebno).

Image and video hosting by TinyPic

Pripremljenu pogaču ostavite na sobnoj temperaturi oko 40 min.


Po želji, pogaču možete premazati umućenim jajetom i posipati sjemenkama sezama, lana,…

Zatim ju stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30-40 min. Ako za vrijeme pečenja odozgo previše potamni, pokrijte ju folijom.


Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 26.05.2011. u 08:17 sati.