Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/temadana

Marketing

Mislite li da se policija zloupotrebljava u predizborne svrhe?

Odbor za nacionalnu sigurnost imenovao je skupinu od pet članova koja će nadzirati MUP. Odbor će na taj način pokušati utvrditi jesu li točne izjave Slavka Linića da se iza anonimne dojave protiv njega krije sam vrh policije – ravnatelj policije Oliver Grbić i ministar Tomislav Karamarko.

Podsjećamo, protiv Slavka Linića je podnesena anonimna prijava zbog sumnji u ratno profiterstvo 1991. dok je bio gradonačelnik Rijeke i šef Kriznog štaba. Nakon samo par dana pronađeni su dokumenti koji opovrgavaju te tvrdnje.

Još prošlog tjedna bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec iznio je teške optužbe na račun vrha policije. Rekao je kako su čelnici policije 2009. Godine zlorabili položaj i ovlasti jer su vrh HDZ-a izvještavali o istragama koje su se tada provodile protiv Berislava Rončevića i drugih visokopozicioniranih HDZ-ovaca te su tražili da se počnu pisati anonimne prijave protiv čelnika opozicije.

I na današnjoj saborskoj sjednici bilo je burno kod rasprave o policiji. Predstavnici oporbenih saborskih klubova SDP-a, HNS/HSU-a i IDS-a zatražili su od vladajućih da podrže njihov prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva koje bi istražilo koristi li se policija u obračunu s političkim neistomišljenicima, a Andrija Hebrang je najavio da HDZ neće podržati osnivanje povjerenstva, jer to smatra politizacijom pitanja koja su u nadležnosti pravosuđa i policije.

Koristi li HDZ policiju u predizborne svrhe? Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

Post je objavljen 25.05.2011. u 13:46 sati.