Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Postavljena konstrukcija pozornice za bdijenje Pape s mladima

Postavljanjem konstrukcije pozornice započeli su javni radovi na pripremanju glavnog zagrebačkog trga za bdijenje pape Benedikta XVI. s mladima.

Radovi na Trgu bana Josipa Jelačića započeli su u subotu, 21. svibnja, a nakon prve faze postavljanja glavne konstrukcije slijedi instalacija prostorne konstrukcije ili „mero sistema“ koji će biti obloženi platnima. Gradnjom rampi prema glavnome oltaru i dovođenjem električne energije, zaključit će se radovi čiji je završetak planiran do 31. svibnja, rekao nam je voditelj gradilišta Miloš Pećanac iz sisačke tvrtke „Metalik“ koja je izvođač radova.

Podsjetimo, bdijenje sa Svetim Ocem održat će se 4. lipnja, a Papa će ga provesti u društvu 25 tisuća mladih koji su priliku za rezervaciju svojih ulaznica imali do 13. svibnja. Svi oni koji to nisu učinili, bdijenje će moći pratiti na Trgu ispred zagrebačke katedrale koji će po završetku događaja papa Benedikt XVI. obići u papamobilu. To će ujedno biti prigoda da mladi i svi vjernici izbliza pozdrave Svetoga Oca.

Autor: D. M.

Post je objavljen 24.05.2011. u 14:40 sati.