Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Preuzete karte za prijevoz željeznicom i program pohoda pape Benedikta XVI.

Predstavnici regionalnih jedinica Hrvatskih željeznica (HŽ) Osijek i Vinkovci, Josip Barić i Josip Ljulj, 23. svibnja u Nadbiskupskom domu u Đakovu, predali su koordinatoru odlaska na susret sa Svetim Ocem, mr. Mati Mićanu i ostalim članovima Organizacijskog odbora Đakovačko-osječke nadbiskupije prigodne željezničke karte za odrasle, djecu i mlade. S tim kartama prijavljeni hodočasnici imati će osiguran željeznički prijevoz za odlazak u Zagreb na susret sa Svetim Ocem te povratak iz Zagreba. Tijekom sastanka s predstavnicima HŽ-a razgovaralo se i o usklađivanju termina polaska i povratka hodočasnika kako bi se osigurali najprikladniji termini za sve regije.

Vozni red predviđen za 4. i 5. lipnja, kao i željezničke karte, voditelji hodočasničkih skupina moći će preuzeti od srijede, 25. lipnja u Pastoralnom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije. Pri preuzimanju karata potrebno je odmah uplatiti i preostali, do sada neuplaćeni, dio iznosa cijene karata za sve hodočasnike za koje se one podižu, naglašava koordinator Mićan. Na program susreta s papom Benediktom XVI. željezničkim prijevozom poći će 3 100 hodočasnika.

Svećenici i voditelji skupina za sve hodočasnike koji idu u Zagreb, bez obzira na način putovanja, trebaju podignuti ulaznice za sudjelovanje u predviđenom programu pohoda Svetog Oca. Ulaznice će se moći preuzeti od srijede 25. svibnja u Pastoralnom centru Nadbiskupije. Voditelji skupina dobit će i prigodne plakate kako bi ih mogli istaknuti u autobusima i drugim prijevoznim sredstvima.

Za sada je iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije za sudjelovanje u programu pohoda Svetog Oca prijavljeno 6 397 hodočasnika. U subotu će na bdijenju sudjelovati 1 794 mladih, a za Prvi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji i misno slavlje na Hipodromu trenutno je prijavljeno 4 603 hodočasnika. „Važno je istaknuti“, poručuje koordinator Mićan, „da se vjernici koji žele poći na susret s Papom još uvijek mogu prijaviti župnicima za sudjelovanje na nedjeljnom programu.“ Ukoliko netko od vjernika dođe na Hipodrom u privatnom aranžmanu, bez ulaznice, moći će ući na liturgijski prostor, ali će ostati u pozadini iza hodočasnika s ulaznicama.
Svećenici koji su se prijavili za koncelebraciju ili molitvu u zagrebačkoj katedrali te prijavljene redovnice će informacije o podizanju akreditacija, točnom satu polaska autobusa koji voze iz Đakova u Zagreb te o povratku poslije molitve s Papom naknadno dobiti od mr. Bože Radoša.

Izvor: M. Kuveždanin

Post je objavljen 24.05.2011. u 14:34 sati.