Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Bogat program prije bdjenja mladih s Papom 4. lipnja

Zagreb, (IKA) - Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Povjerenstvo za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pripremili su raznolik program prije molitvenog bdjenja mladih s Papom 4. lipnja, objavljeno je na www.pastoralmladih.hr.
Poseban zabavni program obogaćen pjesmom i plesom započinje već u 11 sati u parku Zrinjevac. Uz "dvanaestoricu apostola" te "hrvatske svece i blaženike" koji će do 14 sati pričati priču o svome životu, mladi će moći Papi napisati poruku ili nešto naslikati.
Predprogram na Trgu bana Josipa Jelačića počinje u 16.30 sati. Uz Nadbiskupijski zbor mladih, zapjevat će mladi iz Bizovca, Vukovara i Subotice ujedinjeni pod imenom "Mreža ribara". Nastupit će i nekoliko povjerenika za pastoral mladih s pjesmom "Vodi me" s kojom su nastupili na Uskrs festu. Bit će prikazan i film o dosadašnjim Susretima hrvatske katoličke mladeži s isječcima najupečatljivijih trenutaka te himnama susreta.
Kratak film dobrodošlice Papi pripremili su i mladi iz Splita, a mladi iz Krčke biskupije obradovat će nazočne biblijskim plesom. Dio sebe mladima će predati i fra Ivan Matić i don Ivan Filipović sa zajednicom Cenacolo.
Nakon što mladi u narodnim nošnjama iz svih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine donesu na glavni oltar sliku Majke Božje od Kamenitih vrata, uslijedit će odbrojavanje – do ulaska papamobila od Hrvatskog narodnog kazališta na prostor Trga bana Josipa Jelačića oko 19.30 sati. Zagrebačka salezijanska mladež osmislila je i koreografiju za službenu pjesmu susreta s Papom – "Zajedno u Kristu" kako bi svi mladi zajedno zaplesali pred Papom.

Post je objavljen 23.05.2011. u 00:52 sati.