Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Svi zajedno u Kristu, na susret s Papom!!! Idemo!

Zagreb, (IKA) - Članovi Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije uputili su poziv vjernicima u povodu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. U pozivu se ističe:

"Nakon brojnih upita vjernika za mogućnost sudjelovanja na susretima s Papom, mi biskupi, članovi Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije, odlučili smo se ovim putem obratiti čitavoj vjerničkoj javnosti. Sveti Otac Benedikt XVI., poglavar Katoličke Crkve,

vrhovni autoritet suvremenog čovječanstva,

dolazi nama Hrvatima u vremenu kad je povrijeđeno dostojanstvo našega naroda

da bi nas ojačao u vjeri u Boga, apsolutnoga gospodara povijesti.

Dolazi nam da bi nas učvrstio u Božjoj ljubavi koja označava suosjećanje, žrtvovanje, podnošenje nepravde, prihvaćanje drugačijih, opraštanje svima koji nanose zlo.

Dolazi pohoditi nas da bi nas utvrdio u Božjoj nadi da ćemo očuvati svoje narodno dostojanstvo, da će pobijediti istina i pravda.

Pastirski pohod Svetoga Oca jedinstvena je prilika da okupljeni sa svih strana Lijepe naše – i izvan njezinih granica – u velikom hrvatskom nacionalnom euharistijskom slavlju povodom prvoga Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji povjerimo Gospodinu našu prošlost, sadašnjost i budućnost, sebe i svoje obitelji, čitav hrvatski narod i sve stanovnike naše domovine.

Neka sudjelovanje u tom jedinstvenom slavlju s Papom bude svjedočanstvo i znak našega iskrenog bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja.

Stoga pozivamo sve vas, dragi vjernici, da dođete na zagrebački hipodrom i uključite se u zajedničku molitvu s Papom koji nama Hrvatima svojim dolaskom iskazuje osobitu čast i potvrđuje našu povezanost sa sveopćom Crkvom, kao i našu ucijepljenost u zajednicu naroda Europe i svijeta.

Dragi vjernici, braćo i sestre, svima vama koji želite sudjelovati na euharistijskom slavlju, a niste se prijavili, bit će omogućen jednostavan pristup ulaznicama kako u vašim župama tako i na samom prostoru hipodroma. U duhu gesla Papina pohoda pozivamo da tih dana budemo svi 'Zajedno u Kristu'".

Post je objavljen 20.05.2011. u 13:23 sati.