Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

?????????????????????

Jedan član crkve napisao je pismo uredniku crkvenog časopisa i prigovarao kako nema smisla svaki vikend ići u crkvu. Napisao je: Ja u crkvu idem već 30 godina i u tom vremenu čuo sam sigurno oko 3000 propovijedi. Ali sada se ne sjećam niti jedne jedine. Zato mislim kako je to samo gubljenje mog vremena, a i pastori koji su to pripremali samo su gubili svoje vrijeme.

Pismo je izazvalo velike rasprave u rubrici “Pisma uredniku” i ta sva dopisivanja pružala su velik užitak uredniku jer je i čitanost te rubrike značajno porasla.

Mogli ste čitati razno razna mišljenja, stavove koji bi bili čas na strani tog jednog vjernika a čas na strani propovjednika i to je trajalo tjednima sve dok se nije pojavilo jedno sasvim drugačije pismo.

U pismu je pisalo sljedeće: Ja sam već 30 godina oženjen. Za tih 30 godina, moja žena je pripremila oko 32000 obroka, ali zamislite, ja se sada ne mogu sjetiti jelovnika niti jednog cijelog ručka. Ja znam, svaki taj obrok me je nahranio i dao mi snagu koja mi je trebala za obavljanje mog posla. Da moja žena nije pripremila te obroke bio bih danas tjelesno mrtav.
Jednako tome, da nisam išao u crkvu i hranio se duhovnom hranom bio bih danas duhovno mrtav.
I ovo pismo zaključilo je rasprave koje su trajale tjednima.

Ako se slučajno i nekome od nas dogodi da negdje u svom umu pomisli slično kao onaj čovjek s početka sada znate odgovor. Odgovor koji je vrlo jednostavan pa svatko može sam izabrati hoće li živjeti i hraniti se ili ne. Evo što o tome piše u knjizi Odabrana svjedočanstva:

"Što je svrha zajedničkih sastanaka? Da li možda učimo Boga, iznoseći u molitvi sve što znamo? Mi se sastajemo da bismo se duhovno okrijepili, da bismo izmijenili svoje misli i pokazali svoje osjećaje, da bismo svojom spoznajom i nadom druge krijepili i hrabrili, rasvijetlili i ojačali, pa da bismo i sami u svojim molitvama, koje ćemo iznositi ozbiljno, iz cijelog srca u punoj vjeri, primili okrjepu i osvježenje iz Izvora naše snage. Ti sastanci trebaju biti dragocjeni trenuci, koji mogu koristiti svakome tko voli vjerske stvari. "

Iskoristimo vrijeme koje zajedno provodimo u crkvi da bismo ostvarili duhovni napredak koji će nam na kraju donijeti blagoslov i ne samo nama već i svima koji su oko nas.

Post je objavljen 19.05.2011. u 21:43 sati.