Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Molitvena inicijativa do Svjetskog dana mladih: Čvrsti u vjeri s Marijom

Da je internet revolucionarno promijenio svijet znamo odavno. Potaknute time katoličke skupine odlučile su iskoristiti sve prednosti tog novog medija kako bi poboljšali pripremu Svjetskog dana mladih. Naime, u tijeku je kampanja "Čvrsti u vjeri s Marijom" kojom se poziva sve vjernike, a posebno mlade na molitvu krunice, prenosi Rome Reports 14. svibnja.

"Riječ je o nečemu što može promijeniti stvari na bolje; moliti krunicu - moliti krunicu za obitelj. To je nešto što je blaženi Ivan Pavao II. činio svakodnevno, a mi moramo biti svjesni važnosti koju krunica ima u evangelizaciji", izjavio je p. James Phalan, direktor Family Rosary International.

Cilj je kampanje putem društvenih mreža pozvati mlade da svake subote do 16. kolovoza sudjeluju u molitvi krunice. Na internetskoj stranici www.familyrosary.org možete pratiti interaktivnu molitvu krunice.

Osim toga, na svojim Facebook i Twitter profilima klikom na "Firm in faith with Mary" vjernici diljem svijeta mogu sudjelovati u raspravi o važnosti krunice u njihovom životu. Uz forum, postoji i dio gdje vjernici mogu podijeliti svoje video uratke o tome kako im je krunica promijenila život, preuzeti video-klipove, logotipove i sl.

Ukoliko, nekim slučajem izrađujete krunice, a ne znate što biste s njima na www.firminfaith.org možete saznati kako donirati krunice. Putem te stranice možete i naručiti krunicu. "Godišnje, naša organizacija podijeli oko 1,5 do 2 milijuna krunica diljem svijeta. Ovim putem želim zahvaliti svima koji nam svakodnevno šalju svoje krunice te ih potaknuti da i dalje šalju", naglasio je pater Phalan.

Najbolji način pripreme za Svjetski dan mladih jest molitva. Stoga molimo zajedno, na svojim profilima kliknite like "Firm in faith with Mary" i učvrstimo svoju vjeru s Marijom.

Autor: Martina Andrijević

Post je objavljen 19.05.2011. u 15:52 sati.