Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/piskaralotixi

Marketing

to se samo ja igram sa slovima

Jutro u jednom grad, uska ulica pokraj tržnice, nekoliko stolova, kutija i prodavačica, i da, jedno dječje pitanje: Mama, hoćeš li mi kupiti pile, te nekoliko mogućih odgovora.

mama koja nije naučila reći da
Ne! Ne dolazi u obzir. Što ti sve nećeš smisliti. Kad budeš velik, kupi si što god hoćeš, možeš si kupiti i nilskog konja. Samo da znaš, više nikada ne ideš samom u grad.

mama koja je sklona izmotavanju
Joj zlato, ne znam je li to baš pametno. Pile treba hraniti, a to košta. A onda, treba za njim i počistiti. No, ako obećaš kako ćeš ti voditi brigu o njemu, može, ali znaj kako će jako brzo narasti. Što ćemo onda s njim? Jesu, jesu slatki su, imaš pravo. A, da to ostavimo za drugu godinu ili da ti kupimo zlatnu ribicu? Moramo svakako popričati s tatom. Ne bi ti radije da ti mama kupi novi autić ili lizalicu? Ma, vidi ih kako nas gledaju. Hajde, idemo na sladoled.

mama koja pere ruke nakon pranja ruku
Slušaj srećo svoju mamu. Pile je neuredno, isprljat će nam cijelu kuću. Ne, ne možemo ga držati niti na balkonu, jer bi nam uništilo cvijeće. I k tome, pile nije baš mirišljava životinjica. Tko zna odakle je uopće stiglo i u kakvim su ga uvjetima držali. Sigurna sam kako je zaraženo nekim bakterijama. Ne, niti neki drugi kućni ljubimac ne dolazi u obzir, što ako si alergičan na perje ili dlaku. Ne, ne ni plišano pile ili bilo koja druga životinjica, znaš i sam kako ih izrađuju od sumnjivih tkanina.

mama koja se šlepa drugim mamama
Nećemo kupiti pile. Čuj, možemo ići popodne kod Petrove mame, oni su jučer kupili pile. Može? Niti psa. Za koji dan mama će te odvesti kod Majine mame, oni imaju dva psa, velikog i malog, pa se možeš s njima poigrati. Ne, ne mi nećemo imati kućnog ljubimca. Ribice može vidjeti u onoj novoj dječjoj enciklopediji. Da samo znaš koliko sam je skupo platila.

mama koja je sasvim obična

Photobucket

Photobucket


Photobucket


Post je objavljen 18.05.2011. u 22:07 sati.