Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCIMA NAJAVLJEN PAKLENI SRPANJ I KOLOVOZ

OSIJEK

Dana 15. svibnja službeno je započela protupožarna sezona u kojoj hrvatske protupožarne snage raspolažu sa šest kanadera CL 415, šest Air Tractora 802 i 802 AF, dva helikoptera Mi8 MTV-1 i četiri broda. Prema meteorološkim procjenama, ove godine se očekuju pakleni srpanj i kolovoz, a u posljednja tri mjeseca namjenski organizirane protupožarne snage sudjelovale su u gašenju 79 požara.

Za ilustraciju, u cijeloj prošloj sezoni zabilježeno je 90 požara, kaže zapovjednik Protupožarnih snaga OSRH general Mate Obradović.A na Jadran će tijekom požarne sezone krenuti i 34 djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Prethodno su, pojašnjava zapovjednik Boris Banjan, prošli cjelokupnu obuku i ako stupanj opasnosti od požara bude visok, krenut će 1. lipnja.

- Kao i prethodne dvije godine, i ove će biti smješteni u Divuljama gdje ima najviše aktivnosti tijekom ljeta, a ondje je i najveća akumulacija vezana za hitne intervencije. Osječki su vatrogasci godinama prepoznati kao kvalitetni kadar i sve je spremno te se čeka samo zapovijed glavnog zapovjednika - pojasnio je Banjan.

Osječki su vatrogasci prije dvije godine propustili prvu smjenu u protupožarnoj sezoni, i to zbog ekstremnih promjena vremena, odnosno žetve. “U dogovoru s glavnim vatrogasnim zapovjednikom tada smo ostali jer smo imali enormno povećanje požara kod nas. Bude li tako i ove godine moguće je da odemo na Jadran tek mjesec dana kasnije,” kaže Banjan.
.... glas slavonije

Post je objavljen 17.05.2011. u 20:14 sati.