Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZAJEDNIČKIM DRUŽENJEM NA JEŠKOVU VATROGASCI PROSLAVILI SVOJ DAN

JEŠKOVO
Piše: Vedran Tkalec

Vatrogasci s požarnog područja Koprivnica okupili su se u nedjelju na Ješkovu pokraj Gole kako bi proslavili svoj Dan. Druženju se odazvalo nekoliko stotina vatrogasaca za koje je održana sveta misa, a nakon toga prisutnima je predstavljen drveni kip Svetog Florijana.



Drveni kip Svetog Florijana visok je šest metara i najveći je kip posvećen tome svecu u Hrvatskoj. Kip je izradio predsjednik umjetničke kolonije Motocilla Alba, Dragutin Ciglar, koji je inače i vlasnik imanja na kojem se održala proslava, a osim kipa predstavljen je i drveni križ s kapelicom u obliku dravskog čamaca (visok također šest metara).

U ime Grada Koprivnice proslavi je prisustvovao i vatrogascima se zahvalio zamjenik gradonačelnika Koprivnice Dražen Pros. Tu su bili i načelnik općine Gola te saborski zastupnik Stjepan Milinković, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik gradonačelnika Križevaca Stjepan Peršin, predsjednik Vatrogasne zajednice županije i idejni začetnik manifestacije Ivan Golubić, zapovjednik JVP Koprivnica Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Ivan Mužić sa suradnicima i delegacije vatrogasca iz Slovenije i Mađarske.
.... koprivnica.net

Post je objavljen 16.05.2011. u 13:00 sati.