Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

New reviews: Britney-'I wanna go', Katy Perry-'Last Friday night', Black Eyed Peas-'Don't Stop the Party'

Britney Spears-'I wanna go'
|Ludilo silom hoće van!|
_Britney se nije iskazala u ulozi 'Femme Fatale' pa joj sedmi studijski album polučuje umjereni uspjeh. Zanemarimo li prodaju, kritika je prilično zadovoljna, a treći single je vrijedan koliko i prvi (što upućuje da joj dobrih pjesama ne nedostaje).

_U trenutnoj ekonomskoj klimi, najbolje prolaze pjesme koje pogađaju mlađe korisnike iTunesa pa ih na osnovu velikoga broja downloada zavrte i radijske stanice. 'I wanna go' nam se čini kao ispravan hitac u tom smjeru, a pun pogodak će jedino upropastiti Britneyina nesposobnost zabavnog izvođenja pjesme uživo. Baš zbog pjevačičine letargije, ne možemo predvidjeti veliki ljetni hit. Pjesmu su producirali Max Martin i Shellback, a karakterizira je mucavi refren i fićukanje.
Energična electro podloga je aplicirana na koketan vokal kako bi ga učinila agresivnijim, dok se maksimum intenziteta postigao distorzijom fluentnosti refrena. Dinamična produkcija je iščašila Britneyin vokal, maknula prirodne oscilacije i podredila ga kinetičkim procesima, a sve to u svrhu što doslovnije plesne tipologije. Dehumanizirana elektronika je rebalansirana pomoću veselog fućkanja i slatkog pozadinskog hihota (trenutak najbliži glasovnoj denudaciji).
Sažetak TXT-a: Zatomljena Britney pronalazi ispušni ventil u masturbaciji.
Best part: There's a countdown waiting for me to erupt. Time to blow out.
-posebno znakoviti stihovi; i mi štopamo vrijeme do sljedeće plodonosne psihotične epizode (sjetite se odličnog 'Blackouta').
_'I wanna go' je vedra pjesma sa simpatičnim zvižducima, sexy piskutanjima i refrenom koji zapinje o sebe, ali i vas.
Ocjena:4/5

Katy Perry-'Last Friday night (T.G.I.F.)'
|Tjednik alkoholnog delirija.|
_Prva četiri (4!) singla s Katyinog albuma 'Teenage dream' su bila No1 pa isto možemo očekivati i za peti single-'Last Friday night'.

_Pjesma koja ne bi trebala, ali će poslužiti tinejdžericama kao priručnik za tulumarenje. Upute za dobar provod su date vrlo jasno i nedvosmisleno: -obezglavite se podizanjem razine alkohola u krvi, -ne izbjegavajte mamurluk, -zaradite pokoju masnicu i šljivu da vam sutradan pomognu pri nadopunjavanju rupa u sjećanju, -delikventni izgredi su jako fora, -ne birajte koga ćete poljubiti,-vrhunac večeri je seks u troje,-pobrinite se da vaše obnažene fotografije završe na internetu…
'Last Friday Night' je pandan Keshinog hita 'Tik Tok', a producirali su ga isti ljudi-Max Martin i Dr. Luke. Vokalno je pjesma nezanimljiva (pripovjedački ton uz par falseta), no ritmičnosti i šarolikosti joj ne nedostaje. Neugodna je pojava saksofona u zadnjoj četvrtini pjesme (nakon izvikivanja T.G.I.F.) jer djeluje kao slon u staklani.
Sažetak TXT-a: Pjesmarica u koju bi Rebecca Black rado zavirila i nešto prepisala.
_Djetinjasta pjesma koja će sigurno pronaći svoje mjesto pod Suncem ovoga ljeta.
U suštini, svi petci su jednaki-Rebeccin, Katyin ili Vlatkin, nebitno.
Ocjena:3/5

Black Eyed Peas-'Don't stop the party'
|Produkcijska iživljenost.|
_Treći single s albuma 'The Beginning'.

_BEP su se posvetili isključivo klupskim hitovima, a njihove nove techno pjesme ne kontaktiraju s našim svijetom pa ih možda ni ne bismo trebali recenzirati.
'Don't stop the party' je žestoki stampedo različitih synth zvukova, melodičnih mostova, basova, ritmova i repeticija koji definitivno neće zaustaviti zabavu, ali će zato banalnost stihova stopirati svaki pokušaj pjevanja pjesme. Ponovno imamo osjećaj da je Will.I.Am-a dezertirala inspiracija te da se pretjerano trudi napraviti nekonvencionalan hit koji, umjesto svježine, donosi samo namještenu neobičnost.
Sažetak TXT-a: Kriminalno nabacivanje rime-aboridžinski.
_Bezvrijedna igra u muzičkom softveru.
Ocjena:2/5


Post je objavljen 15.05.2011. u 14:49 sati.