O.K. sezona je gotova, ali u zimskom periodu, kada obitelj ili prijatelji razgovaraju sto bi jeli, odluka vrlo cesto padne na jelo koje se kuha direktno na stolu, u jednom loncu - nabe.
Osim sto bi se ljudi, jeduci jelo koje se kuha direktno na stolu ugrijali, ima i drugih dodatnih pogodnosti.
Ljudi zaista uzivaju objedujuci u drustvu, ovo je jelo izvrstan izvor kvalitetnih hranjivih tvari, svi koji so oko stola aktivno sudjeluju u kuhanju, i svaka osoba priprema jelo, zacinja ga i kuha onako kako voli.
Drugim rijecima, zajednicko kuhanje u istom loncu daje dobru mogucnost interakcije i socijalizacije dok se istovremeno uziva u ukusnom jelu.
Japanci vjeruju da se jedenjem iz ovog lonca stvaraju dobre veze sa prijateljima, te imaju i uzrecicu Nabe o kakomu, ili sjedenje oko lonca, sto implicira da ce djeljenje ovog jela pripomoci razvijanju toplih odnosa medju svim koji ucestvuju u veceri.
Postoji mnostvo razlicitih varijacija jela, a meso i razlicito povce se dodaje prema nekim osobnim sklonostima.
Post je objavljen 15.05.2011. u 01:37 sati.