Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DOBRO OSMIŠLJENA VJEŽBA "PODRAVINA 2011"

ĐELEKOVCI
Piše: Dragutin Rendić

U petak 13. svibnja u Đelekovcu održana je druga Taktičko-pokazna vatrogasna vježba Požarnog područja Koprivnica pod imenom “Podravina 20113. Sudjelovalo je 103 vatrogasaca iz 14 DVD-a i JVP grada Koprivnice sa 14 interventnih vatrogasnih vozila i šest kombi vozila. Na vježbi sa DVD-ima iz Sigeca, Peteranca, Hlebina, Koprivničkih Bregi, Novigrada Podravskog, Legrada, Đelekovca, Torčeca, Imbriovca, Domaji, Jagnjedovec, Štaglinec, Koprivnica i JVP grada Koprivnice, nastupili su i vatrogasci iz DVD-a Predavac susjedne Bjelovarsko-bilogorske županije.



Cilj vježbe bila je provjera operativne spremnosti i mobilnosti JVP grada Koprivnice i DVD-a kroz obavljanje raznih taktičkih zadataka, rad s osobnom zaštitnom opremom, upotrebom izolacijskih aparata, rad i opremljenost vozila, provjera sustava za uzbunjivanje i drugo što čini operativnu spremnost učinkovito o čemu su se uvjerili i brojni mještani Đelekovca koji su poslijepodnevnim satima sa zanimanjem u središtu mjesta pratili odvijanje vježbe.

Pretpostavka bila je da je došlo do sudara dva osobna automobila i auto cisterne pa je došlo do prolijevanja lož ulja prema obližnjoj zgradi općine te mogućnosti proširenja požara na zgradu pošte i Društvenog doma u neposrednoj blizini. U neposrednoj blizini buknuo je požar u kotlovnici nogometnog kluba, a došlo je do propuštanja plinske instalacije kod Dječjeg vrtića i škole pa su djeca bila u opasnosti i trebalo ih je hitno evakuirati.
.... vatrogasac.net



Post je objavljen 14.05.2011. u 12:00 sati.