Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmraclin

Marketing

ZDRUŽENA VJEŽBA DRUŠTAVA DONJEG TUROPOLJA

Dana 06.05.2011.u petak u 17.45 započela je vatrogasna vježba vatogasnih društava Župe Vukovina. Mjesto vježbe bila ja pilana Pukanić u Kučama.
Početak vježbo izgledao je otprilike ovako:
Na neobrađenoj poljoprivrednoj površini koja se nalazi u neposredoj blizini proizvodnog pogona "Pilane Pukanić" osoba pali suhu travu i korov. Zbog velike brzine i snage vjetra vatra izmiče kontroli i vjetar odnosi zapaljenu travu i korov u skladišni prostor koji uzrokuje požar. Time dolazi do požara otvorenog prostora i 2 objekta koje je zahvatio požar te ih treba u potpunosti ugasiti te pregledati kotlovnicu i susjedni objekat koji je nasuprot objekata zahvaćenih požarom a puni su dimom.
Uz DVD Kuče kao jednog od organizatora vježbi su prisustvovali i DVD Buševec, DVD Vukovina, DVD Staro Čiće, DVD Rakitovec, DVD Turopolje, DVD Čička Poljana, DVD Okuje i DVD Mraclin.
DVD Mraclin ja primio dojavu o požaru u 17.50, a u 17.53. smo krenuli na intervenciju. Naš zadatak bio je gašenje otvorenog požara na sektoru 4. uporabom VTM, metlanica i naprtnjača te se priključujemo na hidrant radi dobave vode za VTM. Članovi našeg društva koji su bili na vježbi su: Zapovjednik Zvonomir Šafar, dozapovjednik Nedjeljko Babić, Josip Posavec, Marko Kos, Ivan Vukašinec, Goran Vukašinec i Matija Kos.
Nakon obavljenog posla i završetka vježbe slijedila je analiza i okrjepa u prostorijama DVD-a Kuče kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Od Združena vježba DVD-a donjeg Turopolja,Kuče 6.5.2011

Od Združena vježba DVD-a donjeg Turopolja,Kuče 6.5.2011

Više slika u galeriji
Photo by Nedjeljko Babić
Tekst:
Nikola Galeković


Post je objavljen 14.05.2011. u 16:37 sati.