Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Obilježavanje blagdana Gospe Fatimske u Hrvatskoj

- Vukovar,(IKA) – U novoj župnoj crkvi Gospe Fatimske, nanovo sagrađenoj na Trpinjskoj cesti, na istom mjestu gdje je stajala, u četničkom razaranju okupiranog Vukovara, do temelja porušena i zapaljena Gospina crkva, u petak 13. svibnja na blagdan Gospe Fatimske, svečana je večernja misa. U 19 sati koncelebraciju predvodi fra Ivan Utješinović, župni i samostanski vikar iz Iloka, u suslavlju župnika fra Vjenceslava Janjića, vukovarskih franjevaca te svećenika Vukovarskog dekanata. Pjeva veliki mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Finke Dolibašić, za orguljama je prof. Daniel Služek. Na uočnicu blagdana, u četvrtak 12. svibnja, nakon euharistijskog slavlja večernja je procesija s Gospinim likom, koji je čudesno ostao sačuvan u ruševinama spaljene crkve.

- Slavonski Brod, (IKA) – Spomendan Gospe Fatimske proslavlja se u petak 13. svibnja u župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Gospa Fatimska u toj se župi časti od prije 42 godine kada je njezin kip donio prvi župnik Marko Majstorović. Roditelji svećenika s područja te župe ove su godine dali svoj prinos za krunu koja će biti blagoslovljena nakon večernjeg misnog slavlja i krasiti Gospin kip.
Misno slavlje započinje u 18.45 sati, nakon koje će biti procesija s Gospinim kipom kroz nekoliko obližnjih ulica.

- Split, (IKA) – Župa Prečistog Srca Marijina sa splitskih Blatina slavi blagdan Gospe Fatimske u petak 13. svibnja misnim slavljima u 8, 10 i 19 sati u crkvi Prečistoga Srca Marijina. Župa se za blagdan priprema trodnevicom od 10. do 12. svibnja pod geslom "S Isusom i Marijom do svetosti i blagostanja naših obitelji" kao priprema za Nacionalni dan obitelji i susret sa Svetim Ocem. Svake je večeri trodnevice u crkvi u 18 sati molitva Gospine krunice, u 18.30 sati prigodni nagovor, a u 19 sati euharistijsko slavlje. Trodnevicu i svečano slavlje na sam blagdan predvodi župnik iz Koprivnice Krunoslav Pačalat.

Post je objavljen 13.05.2011. u 15:14 sati.