Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

PREDSTAVNICI CRS-a KOD MINISTRA ČORDAŠA


Banja Luka 12.05.2011. godine. Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš, razgovarao je sa Jakobom Heršmanom, predstavnikom CRS-a (Catholic Relief Services) za BiH i Srbiju. Na sastanku su razmatrane aktivnosti Ministarstva i CRS-a u dosadašnjem periodu.


Sugovornici su suradnju ocijenili vrlo uspješnom i izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima na projektima „Trajna rješenja za korisnike kolektivnih centara i alternativnih vidova stanovanja“ i „Socijalno stanovanje u BiH“.


U periodu od 2007. do 2011.godine, kroz zajedničke projekte, stambeno je zbrinuto 459 porodica. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 21.404.000 KM, a Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske uložilo je 1.648.000 KM. Kroz realizaciju tih projekata, značajan doprinos dat je elementima održivosti i izgradnji komunalne i javne infrastrukture u općinama realizacije projekata.


Predstavnici CRS-a iznijeli su inicijativu za novi projekt stambenog zbrinjavanja, za korisnike kolektivnih i alternativnih vidova smještaja u Mostaru i Prijedoru. Predviđena vrijednost projekta iznosila bi oko 750.000 USD, a domaće institucije bi participirale sa oko 20 posto sredstava. Projekt čijom bi realizacijom bilo osigurano 40 stambenih jedinica, ocijenjen je kao višestruko koristan i u narednom periodu Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske će tražiti modalitete za njegovu podršku.


Sastanku su prisustvovali i savjetnica ministra mr. Nada Lipovac, pomoćnik ministra za planiranje, projektiranje i upravljanje smještajnim kapacitetima Nenad Đokić i menadžer programa CRS-a za BiH Sanela Imamović.


Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS

Post je objavljen 12.05.2011. u 23:24 sati.