Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hms

Marketing

SAZETAK SUDACA NA DRZAVNO PRVENSTVO

SUDACKI SAZETAK PRVENSTVA

1. Organizacija prvenstva bila je izuzetno dobra. U nizu elemenata uvedeni su novi standardi u organizaciji, koje će teško netko učiniti boljim. Bravo Oroslavje i velika hvala!

2. Neformacije i dalje nisu onakve kakve bi htjeli. Neformacije su daleko lošije nego prošle godine. Rovinjski par seniorki je vrlo dobar, čak smo uživali, što je velika rjetkost u neformacijama koje nas obično čine depresivnim i vrlo nas umore. Tako bi trebale izgledati neformacije. Bravo Marina i Maja! Nažalost ovo je samo jedan dobar primjer naspram nekoliko desetaka dosadnih, loših i potpuno promašenih neformacija.

3. Kadetske formacije su generalno bile vrlo loše, bitno lošije nego prošlih par godina. Kadetkinje bi morale biti puno bolje. Nevjerovatno je da večina sastava radi elemente 5. i 6. stupnja tehniciranja sa štapom, a istovremeno nisu u stanju biti ritmički ujednačeni, tj. rade elementarne pogreške. Nemojmo preskakati abecedu.

4. Juniorske formacije nisu loše. No, niz timova je bio u defileu daleko bolji nego u koreografijama, pa su se rezultati defilea i koreografija razlikovali i po 5-6 mjesta. Bilo je timova koji su u defileu bili izuzetno dobri, i fascinirali su nas, no u koreografijama su bili ispod prosjeka, čak loši. Ovo nam nikako nije jasno, nije objašnjivo, i svakako nije prihvatljivo kao praksa.

5. Seniorske formacije bile su izvanredne. Daleko bolje nego prošlih godina. Naprosto smo uživali u njima. 8 timova je u samom vrhu, od čega se 5 borilo za plasma od 4. do 8. mjesta i razlike su bile minimalne. Sastav koji je osvojio 8. mjesto mogao je biti i 4. Gotovo da su presuđivale greške. Prva tri tima bitno su odstupala od četvrtoplasiranog, no ipak nije to tako daleko da se iduće godine ne bi moglo promjeniti. Prošlogodišnji uspjeh Klinča Sela i ovogodišnji Jastrebarskog to najbolje pokazuju.

6. Ocjene sudaca su bile poprilično ujednačene, poglavito kod timova koji su osvojili medalje. Daleko bolja situacija nego prošlih godina.




Post je objavljen 12.05.2011. u 23:01 sati.