Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Preokrenuti kolač od ananasa

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci (za 6-8 šnita)
30 g mekanog margarina/maslaca
30 g šećera
1 žlica pekmeza (od marelice, ili neki drugi svijetli pekmez)
oko 250 g koluta ananasa iz kompota
+
100 g šećera
100 g g margarina/maslaca
3 jaja
100 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo (oko 6 g)
na vrhu noža sode
1 žlica mlijeka

Za premazivanje
1 žlica pekmeza od marelice (ili neki drugi svijetli pekmez)
1 žlica crvenog pekmeza po želji


U posudi izmiksajte 30 g margarina, 30 g šećera i pekmez u glatku smjesu.
Posudu za pečenje (promjera 24 cm) obložite papirom za pečenje i na dno rasporedite izmiksanu smjesu pa na nju složite kolute ananasa.

U drugoj posudi dobro izmiksajte 100 g mekanog margarina sa 100 g šećera. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta dobro izmiksajte. Dodajte brašno, prašak, sodu i mlijeko pa sasvim kratko promiksajte.
Smjesu rasporedite po kolutima ananasa.

Kolač stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 45 min. (provjerite čačkalicom je li pečeno).

Pečeni kolač ostavite da se 10ak min. hladi u kalupu. Zatim na kalup stavite tanjur i sve okrenite da kolač sklizne na tanjur, odlijepite papir.
Dok je kolač vruć, kolute ananasa pomoću kista premažite svijetlim pekmezom, a u sredinu («udubinu») koluta ananasa stavite malo crvenog pekmeza.

Ostavite kolač da se potpuno ohladi.




Post je objavljen 12.05.2011. u 08:18 sati.