Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Tucker & Dale vs Evil (2010)



Sve u svemu: 4,5 / 5 thumbup
Više o filmu: Imdb.com
Video

Tucker & Dale su dva hillbillya koji odlaze na odmor u svoju vikendicu negdje u šumskim planinama. Iako su mislili da će mirno provesti odmor, pored njih se tamo nalazi i grupa teenagera koji su uvjereni da ova dvojica šire zlo i da ih treba napasti...



Nešto često ove godine vidim horrore po kinima...pa čak je i ovaj film završio u Cinestaru kao kino projekcija i rečeno mi je da dosta ljudi obraća pozornost na ovakve tipove filmova. Tucker & Dale vs Evil je dakle, horror komedija iliti bliže komedija sa elementima horrora, ali osjetio sam potrebu da svoje mišljenje podijelim s vama o ovom jako zanimljivom uradku unatoč tomu što nije čisti horror. Obično nisam ljubitelj parodija, jer me većinom razočaraju. Naravno, uvijek ima par izuzetaka koje i dan danas kad bih pogledao, smijao bih se do suza, kao što je to slučaj sa Shaun of the Dead ili Scary Movie 1 ili 2. Zombieland još nisam imao prilike pogledati. Iako ovaj film nisam gledao u kinu, ostat će mi urezan kao jedna jako dobra i kvalitetna zajebancija na koju sam u par puta iskreno pustio suzu na neke komične dijelove. Ovo si uzmite pod obavezno štivo, jedna od najboljih sprdancija svih vrsta horrora sklepana u film koji je sam po sebi sprdancija istog.



U filmu ne glume nešto poznati glumci, ali su uvjerljivo kvalitetni, zabavni karakteri i taj spoj koji je glumio Tuckera & Dalea bih volio gledati u još nekoj horror komediji. Dečki su briljirali. Prema ostalim glumcima gledatelj dobije neku iritirajuću crtu, ali se sve to obuzda kada se shvati da je sve to jedna zajebancija od filma i da se ne treba gledati u pravom smislu. Iako ovakvi filmovi često ispadnu kontradiktorni, ovaj 'horror' može jedino biti svrstan pod jednu jedinstvenu skupinu, jer je možda i jedini pogodio u 'sridu'. Jedna od najvećih aduta su svakako ubojstva, iliti 'samoubojstva'. Domišljatosti uopće ne manjka, efekti u filmu su odlični, samo pazite da ne naletite ne workprint verziju jer ćete se možda loše iznenaditi...ali kao što rekoh, to je samo workprint gdje se tek radi na efektima. Film u principu jako brzo prođe jer se stalno nešto zanimljivo događa i naprosto ne možete vjerovati koliko se toga uspjelo dogoditi iz puke slučajnosti, ne mogu vam objasniti o čemu se radi, ali nadam se da ćete što prije i sami otkriti. Kao što sam već napomenuo, nećete požaliti zbog humora, na film sam se uspio pošteno nasmijati na par scena za koje jednostavno nisam mogao vjerovati da će se dogoditi. Dijalozi u filmu su također odlični, radilo se i na kvaliteti, ne samo na sprdanciji.



Nadam se da će ovaj film ući pod obavezno horror štivo, a i da će naći neke svoje poklonike u svijetu komedije. Ovo je bila jedna kvalitetna zabava i nikad neću prežaliti ako ne naprave nastavak ili nešto slično sa ovom dvojicom.

Post je objavljen 11.05.2011. u 10:53 sati.