Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njupalice

Marketing

MAHARADJA, Opatovina 16

nedjelja, 01. 05. 2011

Maharadja je indijski restoran koji u Zagrebu postoji već deset godina, no nama se tek nedavno pružila prilika da ga posjetimo. Volimo indijsku kuhinju i općenito svu egzotičnu hranu, pa nam nije bilo teško uplatiti kolektivine kupone. Restoran smo posjetili na prvi maj, praznik rada i zatekli još jedan par tamo. Interijer me zaokupljao većinu vremena dok nam nije došao konobar, jer je sve nakrcano indijskim slikama i kipovima. Doduše, radijatori nisu vidjeli četku i vodu već neko vrijeme, a ni wc nije najblistaviji. U biti, ništa nije redovito održavano sretan

Photobucket

Photobucket

Photobucket

U cijenu kupona koje smo imali išlo je thali ili plata na hindi jeziku.
( http://en.wikipedia.org/wiki/Thali ) , a mogli smo birati između vege plate ili mesne plate. Naravno da smo izabrali mesnu platu. Na željeznom vojničkom tanjuru koji je Švrćo nazvao slikarska paleta jer stvarno, kad je jelo stiglo sve je bilo u šarenim bojama i doista je podsjećalo na slikarsku paletu sretan

Photobucket

Mesna plata uključivala je
basmati kuhanu rižu - nikakvog posebnog okusa, liza ko liza sretan
piletinu u ljutom umaku - vrlo fino, iako mi je kasnije postalo preljuto, ali se Švrćo nije bunio
tikka ( pileći file u đumbir-curry umaku, pečeno u tandoor peći ili glinenoj peći cilindričnog oblika) - ovo je bilo zanimljivo jelo; jer se file uvalja u začine i ispeče u peći, pa bude sav crveni, inače ništa posebno, jer za jedno tako začinjeno jelo očekivala sam spajsi okus
raita ( jogurt s povrćem ) - običan jogurt s krastavcima, pretpostavljam
samosa ( pržene piramide od tijesta punjene začinjenim povrćem / krumpir, grašak, mrkva ) - vrlo zanimljiva kombinacija povrća i tijesta, jako efektno iako me se nije posebno dojmilo

Uz to smo dobili nan - pogaču od bijelog brašna pečenog u peći tandoor bljutavog okusa, ali super kad se umoči u ljuti ili obični umak, baš kao i paper ili indijski čips.

Photobucket

Photobucket

Za desert su nam poslužili rižu kuhanu na mlijeku šećernom sirupu. Vrlo fino, ali meni riža nije desert, pa nisam skakala do neba od sreće. Čokolada je desert. Kolač isto. Voće i rižu zabijte si u dupe sretan

Photobucket

Sve u svemu, fini ručak iako se Švrćo bunio na malu porciju. Ja sam bila oduševljena. Mislim da bih svaki dan mogla jesti meso u curryju i tim jebozovnim začinima.
Uz ručak smo popili sprite i žuju, nadoplatili cugu i komentirali jesu li porcije ovakve i kad nije popust i ako jesu, da ziher ne bi tako skoro došli tamo. Što jes jes, za 125 kuna za slikarsku paletu očekuješ i Michelangela uz nju sretan


Post je objavljen 10.05.2011. u 11:10 sati.